Portekiz Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır? sorularına cevap bulmak amacıyla bu ayrıntılı yazıyı kaleme aldık. Umarım bu yazı ışığında merak ettiğiniz tüm sorulara cevap bulursunuz. Bunun dışında sorularınız veya eklemek istediğiniz bir şey olursa yorum kısmında bize yazın.

Göz at ;

  1. Lizbon Nerede, Hangi Ülkede ve Nerenin Başkenti
  2. Portekiz’in En Güzel 11 Oteli
  3. Portekiz’de Gezilecek 10 Yer
  4. Portekiz Nerede?
  5. Portekiz’in Başkenti, Şehirleri ve Bölgeleri
  6. Portekiz Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır?
  7. Lizbon Gece Hayatı
  8. Lizbon Gezilecek Yerler

Avrupa kıtasının en batısında İber Yarımadası üzerinde yer alan Portekiz, Türk vatandaşlarından vize isteyen ülkeler grubundadır. Buraya seyahat eden Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi T.C Vatandaşları vizeye tabi iken diğer pasaport sahibi Türk Vatandaşları ise 180 gün içinde süresi 90 günü aşmayan ziyaretlerde vizeden muaftır. Portekiz, Schengen bölgesinde bulunur. Bu nedenle buraya gitmek için  Schengen vizesini almak gerekir. Bu vize türü ile diğer Avrupa ülkelerini de rahatlıkla gezebilirsiniz. Şimdi bu vize için gerekli adımları liste halinde size sunmak istiyorum. Şöyle ki;

1- Portekiz Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  1. Pasaport(10 yıldan eski olmamalı, en az 3 aylık geçerlik süresi olmalı, son 2 sayfası da boş olmalı)
  2. Pasaport Fotokopisi
  3. Kimlik fotokopisi
  4. 2 adet biyometrik fotoğraf
  5. Schengen Vize Talep Formu (Reşit olmayan başvuru sahiplerinin imzalarını yasal velileri atmalıdır)
  6. Uçak bileti(Gidiş- Dönüş)
  7. Otel rezervasyonu(Bunu talep formunda belirtip açık adresi yazarsanız da olur.)
  8. Banka hesap cüzdanı
  9. Kişinin geliri olduğuna dair belge(son 3 aylık maaş bardosu, emeklik emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.. )
  10. Varsa Türkiye ve/veya Avrupa’daki gayrimenkul belgeleri (tapu ruhsat fotokopileri)
  11. 30.000 Euro teminatlı ve Schengen Bölgesi’nde geçerli seyahat sağlık poliçesi
  12. Portekiz Vize Talep Dilekçesi

Çalışanlar için;

  • İşveren yazısı
  • Son 3 aya ait bordrolar
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü
  • Ticaret ve Sanayi Odası kaydı
  • Vergi levhası kopyası
  • İmza sirküleri kopyası

Şirket sahipleri için:

  • Ticaret ve Sanayi Odası kaydı
  • Vergi levhası kopyası
  • Resmi Gazete kopyası
  • İmza sirküleri kopyası

Emekliler için:

Emekli maaşını gösteren belge (Banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)

Çiftçiler için: 

Bağlı oldukları ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi 

Öğrenciler için: 

  • Öğrenci belgesi
  • Seyahat masraflarını karşılayacak kişiye ait finansal ve mesleki belgeler (ebeveynler, akraba gibi)

2- Portekiz’in Türkiye’deki Elçilik ve Konsolosluk Adresleri

No Ülke Konsolosluğu Adres Tel Numarası
1. Portekiz Ankara Büyükelçiliği Kırlangıç Sok, No: 39, 06700 , G.O.P. / ANKARA (0312) 405 60 28
2. Portekiz İstanbul Fahri Konsolosluğu
Fındıklı Meclisi Mebusan Cad.157 Kat 5, 80040 Kabataş İSTANBUL
(0212) 251 9118
3. Portekiz İzmir Fahri Konsolosluğu Gaziosmanpaşa Bulvarı, Yeni Asır İşhanı, No:3, Kat:8 Daire: 807, Çankaya / İZMİR (0232) 483 80 31

3- Portekiz Vize Ücreti Ne Kadar?

4- Portekiz Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Portekiz Konsolosluğun iş yoğunluğuna göre ortalama 10-15 iş günü içerisinde vizeniz hazır olur. Bu nedenle evraklarınızı eksiksiz bir şekilde teslim edin.

5- Portekiz Vize Başvuru Formu

Bu form, İngilizce ve Türkçe olarak doldurulmaktadır. Bu bilgiler eksiksiz ve hatasız olmalıdır. Bu forma ulaşmak için linki tıklamanız yeterlidir. <<Portekiz vize başvuru formu

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here