Yerebatan Sarnıcı Hangi Şehirde

İstanbul ilimizin Fatih ilçesinde bulunan Sultanahmet meydanında bulunur. bu yapı 542 yıllında Bizans İmparatoru Jüstiyen tarafından yaptırılmıştır. bu tarihi yapının yapılma amacı şehrin su ihtiyacını karşılamaktı. Daha sonra Saray olarak da kullanılmıştır. Burada dinlenip soluklamanız için cafede bulunmaktadır. buraya geldiğinizde sarnıcın mimarisi karşısında hayrete düşeceksiniz. Sarnıç’ta bulunan sütunlar ve Medusa taşı oldukça etkileyici görünüyor.

Yerebatan Sarnıcı

Bu sarnıç İstanbul ilimizin en büyük kapalı Sarnıçtır. Zamanından burada bulunan bir bazlikadan dolayı bu ismi almıştır. Burası İstanbul Büyük Şehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından müze olarak kullanılmaktadır. Müze’nin yanı sıra birçok uluslar arası alanda da önemli etkinliklere sahne olmaktadır.

Yerebatan Sarnıcı

Bizans Korent ve İyon üslubu 336 sütun başı bulunan sarnıç, 140 metre uzunluğa, 70 m genişliğe sahip ve 9800 metrekareye sahip mükemmel bir yapıdır. Buranın inşaatında yaklaşık 7000 köle çalışmıştır. Sarnıç üzerinde bulunan gözyaşları burada ölen köleleri temsil etmektedir.

Yerebatan Sarnıcı Nerede

Günümüzde birçok Görsel şölene Işık Gösterilere ve özel efektlerin yapıldığı sarnıçta birçok konsere ev sahipliği yapmaktadır. Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın bu yapı tarihi dokusu sizi etkisi altına alacaktır. Not: Astım hastalarının buraya gelmesi sakıncalıdır. Çünkü nem oranı fazladır.

Yerebatan Sarnıcı İstanbul

Burası haftanın hergünü açık olup hizmet vermektedir.  Hizmet verdiği saat aralıkları ise şöyledir 10:00-18:00 arası

Yerebatan Sarnıcı Hangi Şehirde

Yerebatan Sarnıcı Nerede, Nasıl Gidilir?

Bu sarnıç konum olarak Ayasofya Müzesinin yanındadır. Eminönü’nden tramvaya binerek Sarnıca ulaşabilirler. Sultanahmet durağında inmelisiniz.

Anadolu yakasında Eminönü’ne ulaşmak istiyorsanız Vapurla daha hızla gidebilirsiniz.

Yerebatan Sarnıcı İstanbul

Yerebatan Sarnıcı Giriş Ücreti

  • Yetişkinler: 10 tl.
  • Öğrenciler: 5tl.
  • Not: Müzekartı olanlar içinde ücretsizdir.
Yerebatan Sarnıcı’nda Bulunan Balıklar

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here