Yunusemre

Yunusemre Manisa ilinin merkez ilçesidir. 2012 yılında Manisa ilinin ikiye bölünmesi ile ilçe olan Yunusemre ilçesi ulaşım bakımında gelişmiştir. Ulaşımı gayet kolay olan Manisa ilçesine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Yunusemre ilçesinde gezilecek yerler şunlardır:

Aigai Antik Kenti: Yunusemre ilçe merkezine yaklaşık 40 km uzaklıkta bulunan Köseler Köyü yakınında yer almaktadır. Nemrut Kale adı olarak da anılan Aigai Antik Kenti Batı Anadolu’da ki 12 Aiol kentinden biridir. İlçeye hakim bir konumdaki kaya üzerinde yer alan antik kent M.Ö. 8. Yüzyılda kurulmuştur. Helenistik Dönemde önemli bir ticaret merkezi olan Aigai Antik Kenti surlar ile çevrili bir agoraya sahiptir. Aigai Antik Kentinde yer alan meclis binası, stadyum, tiyatro ve Demeter Tapınağı günümüze ulaşan tarihi yapılardır. Keyifli bir tarih gezisi için Aigai Antik Kentini tercih edebilirsiniz.

Manisa Aigai Antik Kenti

Yoğurtçu Kalesi: Yunusemre ilçe merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Uzunburun Köyünde yer almaktadır. Sarp kaya üzerinde yer alan kale 12. Yüzyılın sonlarında yapıldığı tahmin edilmektedir. Etrafı surlar ile çevrili kale birçok kuleye sahiptir. Kısmen de olsa günümüze sağlam olarak ulaşan Yoğurtçu Kalesini ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Manisa Yoğurtçu Kalesi

Ağlayan Kaya: Spil Dağının hemen yamacında yer almaktadır. Kadın yüzünün şeklini alan bu kaya parçasından göz şeklinde iki oyuktan sürekli olarak akan sular göz yaşını andırdığı için Ağlayan Kaya olarak adlandırılmıştır. Bu ağalayan kaya ile ilgili anlatılan efsaneye göre Kral kızı ola Niobe’nin 12 çocuğu gözünün önünde öldürülünce Niobe tüm çocuklarını kaybetme üzüntüsü ile taş kesilir. Efsane gerçek olmasa da kayanın kadına benzemesi ve gözyaşı şeklinde akan suları çok etkileyici görünmektedir. Bu etkileyici güzelliğe sahip Ağlayan Kayayı ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Manisa Ağlayan Kaya

Aynıali Camii ve Türbesi: Yunusemre ilçe merkezinde Kumludere yakınında yer almaktadır. Aynıali Camii ve Türbesi 17. Yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir. Camii tek kubbeli kubik bir yapıya sahiptir. Aynıali Camii; kemerleri, nişleri, işlemeli mihrabı ve minberi ile dikkat çekmektedir. Caminin hemen yanında bulunan türbenin kitabesi günümüzde mevcut olmadığı için türbenin kime ait olduğu bilinmemektedir. Tarihin derinliklerinden gelen Aynıali Camii ve Türbesini ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

1-Manisa Gezi Rehberi

2-Manisa’da Gezilecek 10 Yer

3-Manisa Gece Hayatı

4-Manisa Otelleri ve Manisa Otel Fiyatları

Aynıali Camii ve Türbesi
Yunusemre Hangi Şehirde
Yunusemre Haritası
Yunusemre Nerede
Yunusemre

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz