Süphan Dağı

Süphan Dağı; Bitlis’in ilçesi Adilcevaz sınırları içerisinde yer almaktadır. Türkiye’nin üçüncü büyük dağı olan Süphan Dağı heybetli görüntüsü ve Van Gölü manzarası ile bir doğa harikasını oluşturuyor.

Bitlis Süphan Dağı

Bitlis’te gezilip görülmesi gereken yerlerdendir. Süphan dağına haziran, temmuz, ağustos ve eylül ayında tırmanabilirsiniz. Süphan Dağına çıkmak için Adilcevaz’a ulaşmanız gerekmektedir. Bitlis merkezden kolaylıkla Adilcevaz’a ulaşabilirsiniz.

Süphan Dağı Nasıl Gidilir
Süphan Dağı Nasıl Gidilir

Göz at ;

  1. Bitlis Gezilecek Yerler
  2. Bitlis’de Gezilecek 10 Yer
  3. Bitlis Gece Hayatı
  4. Bitlis Nerede?
  5. Bitlis Otelleri ve Bitlis Otel Fiyatları
  6. Bitlis Hakkında, Hangi Bölgede ve Nüfusu
  7. Süphan Dağı Nerede, Nasıl Gidilir
  8. Doğu Anadolu Bölgesi’nin Güzelliğini Yaşatan, Mutlaka Ziyaret Edilmesi Gereken 10 Yer

Dağcıların vazgeçilmezi arasında yer alan Suphan Dağına tırmanmak için doğu ve güney yamacı kullanılmaktadır. Doruk tırmanışı için Aydınlar Köyü kullanılmaktadır.

Yaklaşık on saat süren doruk tırmanışı her ne kadar yorucu olsa da heybetli bir görüntüye sahip bu dağa tırmanırken adrenalin dolu anlar yaşayacaksınız. Süphan Dağına tırmanış anında harika Van Gölü manzaraları ile karşılaşacaksınız.

Süphan Dağı Nerede
Süphan Dağı Nerede

Yorucu ve uzun süren bu tırmanışın sonunda göreceğiniz Van gölü ve Tatvan manzarası bütün yorgunluğunuzu alacaktır. Süphan Dağının zirvesinde küçük buzul gölleri bulunmaktadır.

Ayrıca gezilecek yerler olarak dağın zirvesinde tarihi kırklar mezarlığı bulunmaktadır. Kırklar mezarlığı olarak anılan bu mezarlıkta kırk tane şehit mezarı bulunmaktadır. Zirveye kurulan bu tarihi mezarlık görülmesi gereken yerlerdendir.

Dağın zirvesinde muhteşem bir Van Gölü manzarasına ve gün batımına şahit olacaksınız. (Gezilecekyerler.com) Bu anı muhakkak fotoğraf ile ölümsüzleştirmelisiniz. Volkanik bir dağ olan Süphan Dağının çevresi verimli topraklara sahiptir. Bu verimli topraklarda yapılan tarımcılık ilçenin gelişmesinde katkıda bulunmuştur.

Ayrıca dağın çevresinde doğal su kaynakları bulunmaktadır. Bu doğal su kaynakları ile Patnos, Adilcevaz, Ahlat ve Malazgirt ilçelerinin su ihtiyaçlarını karşılanmaktadır.

Süphan Dağı
Süphan Dağı

Süphan Dağının kendine has eşsiz görüntüsünü muhakkak görmelisiniz.  Bitlis’in Adilcevaz ilçesine yolunuz düşerse gizemli bir hazineyi andıran Süphan dağına uğramanızı tavsiye ederim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz