Çaldıran

Soğuk havası ile Erzurum’u aratmayan Çaldıran Van’ın ilçesidir. Van’a 108 km uzaklıktadır. Van merkezden kalkan çaldıran arabaları ve otobüsleri ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Yaklaşık iki saat süren bir yolculuğun sonunda Çaldıran’a ulaşabilirsiniz.

Çaldıran Nasıl Gidilir
Çaldıran Nasıl Gidilir

Köklü bir geçmişe sahip Çaldıran birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Türkiye’nin en soğuk ilçesi olan Çaldıran; yılın 6 ayı karlar altındadır. Kışın dondurucu bir soğuğa sahip Çaldıran da donan ağaçlar, dereler ve akarsular oluşturduğu manzara ile adeta bir kartpostalı andırıyor.

Çaldıran bütün bu soğukluğuna rağmen içerisinde sıcağı ile bir kaplıca barındırmaktadır. Çaldıran İlçesinin Buğlukaynak Köyünde bulunan üstü açık kaplıca 37 derece sıcaklığa sahiptir. Yılın dört mevsimi yöre halkı tarafından büyük ilgi gören kaplıca şifalı suları ile ziyaretçilerini bekliyor. Burada yapılacak çalışmalar ile bu kaplıca turizme kazandırılırsa çok sayıda turist alacaktır şüphesiz.

Çaldıran Nerede
Çaldıran Nerede

Çaldıranın tarihi yapısı olan Kübik Kümbet; Çaldıran’ın merkezine 3 km uzaklıkta bulunan Kübik köyünde bulunmaktadır. Mezarlıklar içerisinde bulunan bu kümbetin kitabesi günümüze kadar ulaşmamıştır. Birbirine yakın yapılan tek katlı iki kümbetten oluşmaktadır. Bu iki yapıdan biri dış mimarisi ile sekizgen diğeri ise dokuzgan bir gövdeye sahiptir. Zamanın aşımına uğrayan ve doğal felaketler sonucu tahrip olan bu kümbet umarız ki kısa sürede restore edilerek turizme kazandırılır.

Çaldıran
Çaldıran

Çaldıran merkezinde bulunan çarşısı ve yol kenarında bulunan çaldırana özgü taşlardan yapılan duvarlar dikkat çekmektedir. Çaldıran Savaşı ve Van depremi sonucunda tarihi yapıları kaybeden ve zorlu geçen kış şartlarından dolayı turistlik açıdan çok gelişmemiştir.

1- Van Gezi Rehberi

2- Van’da Gezilecek 10 Yer

3- Van Gece Hayatı

4- Van Otelleri ve Van Otel Fiyatları

5- Van’a Gitmek için 10 Sebep

6- Van’da Kahvaltı yapılacak Yerler

7- Van’da Bulunan Havuzlar

8- Van’ın En Güzel 10 Köyü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz