Yalta
Yalta

Yalta  Gezi Planı, Gezilecek Yerler ve Gece Hayatı Rehberi

  1. Hakkında Bilgi
  2. Günlük Gezi Planı
  3. Ulaşım
  4. Alışveriş
  5. Yeme İçme
  6. Nerede Kalınır
  7. Gece Hayatı
  8. Turlar
  9. Konsolosluklar
  10. Dikkat Etmeniz Gerekenler

Hakkında Bilgi

Yalta, geçtiğimiz yıl Rusya’nın savaşla Ukrayna’nın elinden aldığı Kırım Özerk Cumhuriyetinin Güney kısmında bulunan bir sahil kentidir. Fakat 17 mart 2014 yıllında yapılan referandum sonucunda Kırım Rusya’ya geçmiştir.  Şehir ismini 2. Dünya savaşı sonucunda burada yapılan Yalta Konferansında almıştır. Yaklaşık 200 bin nüfusu ile cennet turizm merkezidir. Bu şehir geçmişte sadece elit kesiminde bulunan insanlar gelip ziyaret ederlerdi. Burası daha çok üst kesimdeki insanların mekanıydı. Fakat günümüzde herkesin gelip ziyaret edebileceği bir mekan olmuştur. Buraya gelen biri tarihi yapı pek görmez. Buraya gelen başta yeşil ve doğa güzelliklerini görür. Peki buraya sadece doğa güzellik için mi gelinir. Elbette hayır. Şehir Seks Turizm ve deniz turizmi ile de meşhurdur. Buraya her yıl yaklaşık 10 bin turist akın eder. Bunların başını da Türkler çekmektedir. Şehir hayatının ucuz olması bizi buraya çeken sebeplerdir.

Yalta Şehrinin para birimi Rusya Rublesidir. 1 TL yaklaşık 17 Rubledir. Rusya’da yer alan Kırım şehrinin resmi dili ise savaştan sonra Rusça olmuştur. Bunun dışında tabi ki Ukrayna’ca da konuşulmaktadır.

Yalta şehri Yalta Ai-Petri Sıradağları ile çevrilidir. Bu nedenle Rusya genelindeki soğukluk bu şehirde bulamazsınız. Şehir Kış mevsiminde daha ılık geçmektedir. Yaz Mevsiminde sıcaklık 20 dereceye kadar çıkmaktadır. Sıcaklıklardan ve pahalılıktan korunmak için buraya Sonbahar mevsiminde gelmenizi tavsiye ediyorum.

Günlük Gezi Planı

1.Gün 

Lenin Meydanı ve Lenin Anıtı

Şehir merkezini oluşturan bu meydanda Sovyet  döneminde kalma Lennin Heykeli bulunur. Bunun dışında Osmanlı2da kalan bir dev çınar ağacı bulunur. Meydanda ayrıca birçok restoran ve cafe bulunur.

Nasıl Gidilir: Şehir merkezinde bulunur. Buraya yaya olarak ulaşılabilir.

Adres: Lenin embankmentYalta 98600
Aleksander Nevski Katedrali

Tam ismi ile Aleksander Nevski Rus Ortodoks Katedrali Şehir merkezinde bulunan Kirov Sokağında bulunur. Bu yapı 18. yüzyılda inşa edilmiştir. Katedralin üzerinde bulunan süslemeler ise 19. yüzyılın sonunda yapılmıştır. Şuan Yalta şehrinin en önemli katolik merkezlerinden biridir.

Nasıl Gidilir:  Şehir merkezinde bulunur. Buraya yaya olarak ulaşılabilir.

Adres: Calle Sadovaya 2Yalta
Yalta Tarihi ve Edebiyatı Müzesi

Yalta’da bulunan en eski müzedir. 1892 yıllında yapılan bu müzede Kırım tarihi gözler önüne sermiştir. Burada çok sayıda tarihi ve edebiyat eser bulunur.  Buraya gelip Kırım Tarihini öğrenebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Şehirde bulunan yerel minibüslerle ulaşım sağlanabilir.

Adres: Pushkinska St., 5Yalta 98635
Telefon: +380 654 323 065
Massandrovskiy Park

Şehirde bulunan bu parkta harika zaman geçirebilirsiniz. Parkta bulunan Massandra Sarayı görülmeye değer.

Nasıl Gidilir: Buraya şehirde bulunan yerel minibüslerle ulaşım sağlanabilir.

Adres:  Drazhinskogo St., 48Yalta
Kırlangıç Yuvası

Şehirden 10 km uzaklıktaki Mishor Bölgesi’nde, Gaspıra Ay Todor Burnu’nda bulunur. Bu yapı şehrin simgesi haline gelmiş masalımsı bir şatodur. Şehirde mutlaka görülmesi gereken bir yapıdır.

Nasıl Gidilir: Şehirden buraya saat başı hareket eden feribotlarla ulaşım yapılabilir.

Peri Masalları Çayırı(Polyana Skazok)

Yalta şehir merkezine 5 km uzaklıkta bulunan (Polyana Skazok bir açık hava müzesidir. Bu müzede Kırımlı Sanatçılar ve Rus Sanatçılar masalara konu olan birçok kahramanın heykelini yapmışlardır. Buraya gelirseniz masalardaki bütün kahramanları görebilirsiniz. Ankara’da bulunan harikalar diyarı gibi bir yer.

Nasıl Gidilir: Buraya çeşitli turlar düzenlenir. Bu turlara katılıp rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Adres: Kirova St, 169, Yalta, 98600

Anton Çehov Evi

Ünlü rus yazarın 1899-1904 yılları arasında yaşamış bir evdir. Bu ev günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Müze şehir merkezinde bulunan Kirov sokağında bulunur. Müzede yazara ait eşyalar ve eserleri sergilenmektedir. Müzeye girer girmez tarihi ve sanat kokuları ile kendinizden geçeceksiniz.

Nasıl Gidilir: Şehir merkezinde olduğu için yaya olarak ulaşılabilir. Ya da yerlilerin kullandığı minibüslerle de ulaşılabilir.

Adres: 112 Kirova StreetWhite DachaYalta
Telefon: +7 365 439-49-47
Yalta Limanı

Sahil boyunca sokak ressamların çizdiği resimleri görebileceğiniz bir yerdir. Burası trafiğe kapalı olup bir bölge olup harika havasında ve manzara eşliğinde yürüyüş yapabilirsiniz. Bölgenin merkezinde ise Lennin Meydanı bulunur.

Nasıl Gidilir: Burası şehir merkezine yakın olduğundan dolayı yaya olarak ulaşılabilir. Ya da yakın bir bölgeye kadar araçla gelip yaya olarak bölgeyi gezebilirsiniz.

Adres:  Yalta Gavan’, Yalta
St. John Çan Kulesi

Şehrin yüksek bir tepesinde yapılan bu kule görülmeye değerdir. 1837 yıllında yapılan bu kule ve anıt 1880 yıllarında Karadeniz’de, Denizcilik kolonileri kontrol merkezi olarak kullanılmış. Daha  savaş sırasında büyük zarar görmüştür. Günümüzde şehrin manzarasını izlemek için yanında bir gözlem kulesi yapılmıştır.

Nasıl Gidilir: Buraya düzenleyen turlarla gidebilirsiniz.

Nikita Devlet Botanik Parkı

Yalta şehir merkezine yaklaşık 7 km uzaklıktadır. Burada bulunan Magaraç Şarap Enstitüsü’nün  hemen yanında bulunur. 1812 yıllında düzenlenen bu bahçede yaklaşık 1600 gül ve çeşitli yerlerde getirilen 28 bin ağaç ve bitki bulunuyor. Parkta birde restoran bulunuyor. Buraya gelip bu restoranda harika yemekler de tadabilirsiniz. Ayrıca parkta 1000 yaşında ağaçlar bulunuyor.

Nasıl Gidilir: Şehir merkezinden buraya gelen faytonlar bulunur. Bu faytonlarla ulaşılabilir.  Parkı yaklaşık 1,5 saate gezebilirsiniz.

2.Gün

Livadiya Sarayı

Şehir merkezine 3 km uzaklıkta bulunan Livadiya’da Mohabi Tepesi’nde bulunur. Bu saray 1831-1836 yılları arasında inşa edilmiştir. Burada Kırım’ın motiflerini rahatlıkla görebilirsiniz. Sahil kenarında bulunan bu saray yazlık saray olarak inşa edilmiştir. Aynı zamanda 1945 yıllında yapılan Yalta Konferansı bu sarayda yapılmıştır. Günümüzde bu saray müze olarak kullanılmaktadır. Müzede konferans belgeleri bulunmaktadır. Ayrıca günümüzde bu saray bir sanatoryum olarak da kullanılmaktadır.

Nasıl Gidilir: Buraya taksi ile gidilebileceği gibi tur halinde düzenleyen arabalarla ile de ulaşılabilir.

Adres: Baturyna St, 44-а, Livadiya, 98655
Telefon: +7 365 431-55-81
Panorama Müzesi

1854-1856 yılları arasında yaşanılan Kırım Savaşının bugün üç boyutlu olarak tekrar canlandırdığı bir müzedir. Bu müzeye gelip savaşın bütün acımasızlığını görebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Buraya taksi veya yerlilerin kullandığı minibüslerle ulaşabilirsiniz.

Yalta Hayvanat Bahçesi (Skazka)

Küçük olmasına rağmen çok çeşitli hayvanları bünyesinde barındıran harika bir parktır. Bu park Eski Sovyetler birliğinde olan ülkeler arasında en büyük özel park unvanı da taşıyor. Park yaklaşık 2,5 hektarlık bir alana sahiptir. Çeşitli bölgelerden getirilen 120 farklı hayvan türü bulunuyor. Ayrıca Dünya’da çok nadir görülen Beyaz Aslan’da burada bulunur.

Nasıl Gidilir: Buraya düzenlenen turlarla birlikte katılabilirsiniz. Tur arabaları ile daha rahat ulaşabilirsiniz.

Adres: 156 Kirova StreetYalta 
Dereköy Camii

Şehirde aktif olarak kullanılan tek camidir. 1926 yıllında kapatılan bu cami 1936 yıllında Minaresi yıktırıldı. Daha sonra milli mektep olarak hizmet verdi. Şuan Rus işgalinde bulunan bu cami ibadete bazen açılıp bazen kapanmaktadır.

Nasıl Gidilir: Buraya taksi ile ulaşabilirsiniz.

Ermeni Kilisesi

Şehirde bulunan bu kilise 109-1917 yılları arasında inşa edilmiştir. Echmiadzyn’deki St. Rypsyme Kilisesi örnek alınarak yapılan bu kilise çeşitli resimlerle harika bir mimari yapıya sahiptir.

Nasıl Gidilir: Buraya şehirde bulunan yerel minibüslerle gidilebileceği gibi taksi ile ulaşabilirsiniz.

Adres: 3 Zagorodna StreetYalta
Telefon:  +380 654 323 075

3. Gün

Alupka

Şehir merkezine 17 km uzaklıkta bulunan bir tatil kasabasıdır. Kasabanın havası ve suyu mükemmeldir. Burada gezilip görülecek birçok tarihi yapı ve doğal güzellik bulunur. Buraya yolunuz düşerse . Kont Vorontsov Sarayı ve Parkı, Ay Petri Dağı, Uçansu Şelalesi ve Roma Katolik Kilisesi’ni görmeden dönmeyin.

Nasıl Gidilir: Yalta’dan buraya 27 no’lu otobüs  ulaşılır. Yaklaşık 30-45 dakika yolculuk sürer. Otomobille daha kıs sürer.

Uçan su

Şehir merkezine 7 km uzaklıkta bulunan Alpu’da bulunur. Kırımda en büyük ve görkemli şelaledir. 98 metre yükseklikte suyun adeta dans eder gibi aşağıya harika bir manzarayı da beraberinde getirmektedir.

Nasıl Gidilir: Yalta’dan buraya 27 no’lu otobüs  ulaşılır. Yaklaşık 30-45 dakika yolculuk sürer. Otomobille daha kıs sürer.

Adres: Bakhchysarais’ke Hwy, Crimea

Roma Katolik Kilisesi

Şehir merkezine 7 km uzaklıkta bulunan Alpu’da bulunur. Uçansu şelalsin hemen yanında bulunur. 1914 yıllında inşa edilen bu yapı mimarisi dikkat çekicidir.

Nasıl Gidilir: Yalta’dan buraya 27 no’lu otobüs  ulaşılır. Yaklaşık 30-45 dakika yolculuk sürer. Otomobille daha kıs sürer.

Vorontsov Sarayı ve Vorontsov Parkı

Alupka Sahili’nin geniş kısmını kapsayan saray ve saraya bağlı bir park bulunur. Saray 19. yüzyılda inşa edilmiştir. Saray ve parkın yapımında büyük bir çaba harcanmıştır. Sarayın yapımında çok sayıda değişik mimari tarz denenmiştir. Buraya yolunuz düşerse mutlaka bu yapıyı ziyaret edin.

Nasıl Gidilir: Yalta’dan buraya 27 no’lu otobüs  ulaşılır. Yaklaşık 30-45 dakika yolculuk sürer. Otomobille daha kıs sürer.

Adres: Dvortsove Hwy, 18, Alupka, Crimea, 98676
Telefon: +7 365 472-22-81

4., 5. ve Sonraki Günler

Gurzuf

Şehir merkezine 16 km uzaklıkta bulunan bir tatil bölgesidir. Buranın harika manzarası ve tarihi yapıları göz kamaştırmaktadır. Buraya her yıl çok sayıda ziyaretçi gelmektedir. Buraya gelirseniz  Hurzufsky Park‘ta yer alan sanatoryumlar,Kırım Müzesi, Gurzuf “Gece” Çeşmesi ve Ayı Dağını mutlaka görün.

Nasıl Gidilir: Buraya düzenlen turlar bulunur. Bu turlara katılıp rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ya da taksi ile ulaşabilirsiniz.

Dulber Palas

Kureyz Bölgesinde bulunan bu yapı Büyük Prens Piotr Nikolayeviç için 1895-1897 yıllarında inşa edilmiştir.  Bu yapı Arap Mısır Sanatında esinlenerek yapılmıştır.

Nasıl Gidilir: Buraya düzenlen turlar bulunur. Bu turlara katılıp rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ya da taksi ile ulaşabilirsiniz.

Massandra Şatosu

Kırım’ın güney sahillerinden bulunan bu yapı ülkenin en önemli yapılarından biridir. Yapı 1878 yıllında Massandra Milli Parkı’nda inşa edilmiştir. Yapı Fransız Saraylarında esinlenerek yapıldığı söylenmektedir. Bu yapı aynı zamanda  Stalin’in yazlık evi olarak da bilinir.

Nasıl Gidilir: Buraya düzenlen turlar bulunur. Bu turlara katılıp rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ya da taksi ile ulaşabilirsiniz.

 

Massandra Şarap Fabrikası

Yalta’nın 3 km doğusunda bulunan Massandra bölgesinde bulunur. Burada tur halinde katılıp şarapların üretimini izleyebilir daha sonra burada şarapların tadına bakabilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Buraya düzenlen turlar bulunur. Bu turlara katılıp rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ya da taksi ile ulaşabilirsiniz.

Adres: Vinodela Yegorova St., 9Massandra 298650
Telefon: +380 654 232 662
Massandra Plajı

Yalta şehir merkezine 3 km uzaklıkta bulunur. Buraya gelip deniz, kum ve güneş üçlüsündeki lezzeti sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Alan çok temi ve çok iyidir.

Nasıl Gidilir:Buraya düzenlen turlar bulunur. Bu turlara katılıp rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ya da taksi ile ulaşabilirsiniz.

Adres: Drazhinskogo St., 31 GYalta

Ulaşım

ŞEHİR İÇİ
Taksi Şehirde çok sayıda taksi bulunmaktadır. Şehrin her tarafına taksi ile ulaşım mümkündür. Simferopol şehrinden buraya taksi ile de ulaşmak mümkündür. Hızlı fakat pahalıdır. Yaklaşık 30-40 Euro arasında değişmektedir.
Metro Yalta Şehrinde Metro Hattı bulunmamaktadır.
Tramway Yalta Şehrinde Tramvay hattı bulunmamaktadır.
Bisiklet Yalta şehri diğer Avrupa Şehirlerinde olduğu gibi Bisiklet kullanımı oldukça yoğundur. Şehrin liman bölgesinde bisiklet sürebilirsiniz.
Minibüs, Otobüs Yalta şehrinde Yerlilerin çoğu Yerel minibüs kullanılmaktadır. Bu minibüslerin fiyatı oldukça ucuzdur. Parayı binerken ya da inerken verebilirsiniz.
ŞEHİR DIŞI
Uçak Türkiye’den Yalta şehrine direk uçak seferi bulunmamaktadır. Buraya gitmek için ilk başta Kırım Özerk Cumhuriyetin başkenti olan Simferopol’a gitmek gerekir. Buradan da liman şehrine ulaşmak için Troleybüs’le ulaşabilirsiniz.  Yalta ile Simferopol arası Yaklaşık  140 km’dir. İstanbul ile Simferopol arası yaklaşık 1,5 saat sürmektedir.
Otobüs Bilindiği üzere Uçakla İstanbul’dan Simferopol şehrine uçtuktan sonra buradan da Yalta’ya gitmek için birçok alternatif olduğunu söylemiştik. Bunlardan biri de şüphesiz Troleybüs’dür. Hatta en çok tercih edilen ulaşım aracıdır. Yine Başta Moskova, Kiev olmak üzere birçok şehirden buraya gelmek için otobüs hattı kullanılır.
Tren  Kiev ve Odessa şehirlerinden Simferopol şehrine ulaşmak için tren seferleri bulunur. Kiev’den buraya 12 ve 28 No’lu trenler ile Odessa’dan hareket eden 650 numaralı trenlerle ulaşım sağlanabilir.
Gemi Yalta şehri Sinop ilimizin tam karşısında bulunur. Buraya Sinop ilimizden vapur seferleri yapılmaktaydı. Evet eskiden yapılıyordu. Şuan yapılmıyor. Bunun dışında şehirde birçok vapur turu düzenlenmektedir. Bu turlara katılıp harika zaman geçirebilirsiniz.
Araba Yalta şehrine ulaşım için özel aracınız ya da kiralık bir araçla ulaşım yapabilirsiniz. Yollar gayet güvenilir. Fakat Şoförlüğünüz yeterli değilse çıkmayın derim.

Alışveriş

Yalta şehrinde sigara ve alkol oldukça ucudur. Burada su niyetine içki içebilirsiniz. Limanda Donalds’ın tersi istikametteki uçta yer alan bölgede çok sayıda hediyelik eşya bulabileceğiniz dükkanlar bulunur. Burada sevdiklerinize hediye alabilirsiniz. Ben bu şehre geldim sevdiklerime ne satın alırım diyorsanız sizin için bir liste yaptık. Bunlardan satın alabilirsiniz.

  • Votka
  • Bal
  • Kırım Şarabı
  • Hatıra Eşya
  • Giysi

Yeme İçme

Ukrayna ve Rusya mutfağı çeşit yönünde oldukça zengindir. Slav topluluklarında bilinen yemeklerin birçoğu vatanı Ukrayna’dır. Yalta şehrinde birçok yöresel yemek bulunur. Ukrayna mutfağı her şehirde aşağı yukarı aynıdır. Bunun için şehir şehir değilde daha çok Ukrayna yemekleri üzerinde durmaktayız. Şimdi ülkenin yemeklerini tanıyalım. Bunlar:

Borscht (Borş) Çorbası

Bu çorba aslında Eskide Romalıların milli yemeğiydi. Daha sonra Ukraynalıların eline geçti. Ukraynalılar bu yemeği çokça tüketir. Bu yemek kök bitkilerden yapılır. Etle lezzetlendirilir. Krema ile taçlandırılır. Bu yemeğin bir adabı var. Bunu gidince görürsünüz.

Vareniki

Bu yemek aslında bizdeki mantının bir benzeri fakat farklıdır. Ukraynalıların çok sevdiği bir yemek. İçinde İç malzemesinde patates, kıyma, ciğer, kabak, balık, yumurta v.b. her şey olabilir.  Buraya gelirseniz tadına bakın.

Strudel

Bu yiyecek Ukraynalıların çok sevdiği bir tatlı türüdür. Strudel’in en meşhur dolgusu elma ve tatlı peynirdir. Buraya gelirseniz bu tatlı çeşidini mutlaka tadın.

Sirniki

Bu çeşit Ukraynalıların daha çok kahvaltıda tercih ettikleri bir tür yiyecektir. Bir çeşit peynirli pankek de denilebilir. Yanında sert bir kahve ile harika gider.

Krovyanka

Bu yemek Türkler pek tüketmez. Nedeni ise İçinde domuz eti var. Ama Ukraynalıların çok sevdiği bir yemek. Domuz kanı ve greçka ile yapılan bir çeşit sucuk diyebiliriz. Yağdan kızartıldığı gibi yağdan kızratılarak yapılır. Ya da çiğ tüketilir.

Kısil

Bu yemek deil bir içecek çeşididir. Bu içecek bizdeki meyve suyu andırmaktadır. Harika bir tadı var. Yemekten sonra çokça tüketilir. Tatmanızı öneririm.

Kiev Tavuğu

Ukrayna’nın en meşhur yemeklerinden biridir. Bu yemek kemiksiz tavuk etini tere yağında kızartıp sofraya bırakırlar. Harika bir tadı var. Mutlaka tatmalısınız.

Gorilka (Vodka)

Ukrayna milli içeceği olan Vodka burada çok meşhurdur. Buraya gelen herkes bu içecekten çokça tüketir. Fiyattı da gayet uygundur. Hatta gelirken yanlarında da birkaç şişe getirirler.

Peki bu yemekleri nerede yiyeceğiz derseniz onun cevabı da bizden. Şehirde bulunan popüler restoranlar şunlardır.

Apelsin

Adres: а, im. Lenina embankment, 31, Yalta, Crimea
Telefon: +7 978 854-28-30

Lilia

Adres: 567 Union Ave, Brooklyn, NY 11222

Telefon:  +1 718-576-3095

Khutorok La Mer

Adres: Sverdlova Str. 9Massandrovsky beachYalta 98600
Telefon:  +380 654 271 815

Nerede Kalınır

Yalta şehrinde yaz mevsimi bütün şehir adeta konaklama yeri olur. Buraya çok sayıda turist geldiğinden dolayı Otel dışında burada yaşayan halk da evlerini kiraya verirler.  Burada bir gece otel fiyatı yaklaşık 500 dolardır. Yani anlayacağınız fiyat oldukça pahalıdır. Bu yüzden şehir elit şehri deniliyor. Sonbahar kışa doğru bu fiyat 100 dolara kadar düşmektedir.

Yalta Otelleri

Yalta otelleri oldukça pahalıdır. Otel dışında kiralık ev tutabilirsiniz. Size tavsiyem yaz sıcaklığı ve pahalılıktan kaçmak için buraya sonbahara doru gelin. Gelmeden önce de rezervasyon yapın.

Öneriler

Yalta otelleri pahalı olduğunu söyledik. Buraya grup halinde gelirseniz ve ev kiralarsanız. Sizi çok sıkmaz. Evler oldukça uygun fiyattadır. Burada size önereceğim herhangi bir yer yoktur. Çünkü şehirde bulunan bütün oteller güzeldir. Ben daha çok ev öneriyorum.

Gece Hayatı

Yalta’da gece hayatı oldukça renkli ve hareketli geçmektedir. Burada çok az sayıda mekan bulunsa da var olan mekanlarda sabah saatlerine kadar durmadan eğlenebilirsiniz. Yalta şehrinde bulunan gece mekanlarına ve daha fazla bilgiye ulaşmak için  Şehrin Gece hayatı meraklıları yazıyı bu linke tıklayarak okuyunuz. –>> Yalta Gece Hayatı

Turlar

Yalta’da tur fiyatları oldukça pahalıdır.  Burada birçok tur firması bulunur. Buraya gelen turistler tur eşliğinde şehri dolaşıp şehrin güzelliklerini görüp yaşar. Siz de buraya ilk defa gelecekseniz tur eşliğinde gelmenizi tavsiye ederim. Şimdi şehirde bulunan bazı tur firmalarında ortalama bir ücret çıkardır. Bunu tabloya yansıttık.

Otobüs Turu Bot Turu
Yetişkinler (14-59 Yaş) 20 Dolar 20 Dolar
Çocuklar (5-15 Yaş)

Yaşlılar (60 yaş ve üzeri)

Öğrenciler

15 Dolar 15 Dolar
Çocuklar (0-5 Yaş) Ücretsiz Ücretsiz

Konsolosluklar

KİEV BÜYÜKELÇİLİĞİ
Adres: Panasa Myrnoho Str. No:22, P.O.Box: 01011, KIEV-UKRAINE
Telefon: 380 44 281 07 50 380 44 281 07 51
Faks: 00 380-44 285 64 23
embassy.kiev@mfa.gov.tr
http://kiev.be.mfa.gov.tr
Görev Bölgesi: Ukrayna

Tatil Günleri

01.01.2017 10.01.2017 Yeni Yıl Tatili

06.01.2017 07.01.2017 Rajdetsvo/Noel tatili

08.03.2017 08.03.2017 Dünya Kadınlar Günü

01.05.2017 02.05.2017 İşci Bayramı

01.05.2017 08.05.2017 Paskalya-Diriliş Bayramı

08.05.2017 09.05.2017 Zafer Bayramı

28.06.2017 28.06.2017 Anayasa Günü

24.08.2017 24.08.2017 Bağımsızlık Bayramı

23.08.2017 23.08.2017 Vatanın Koruyucuları Günü

Dikkat Etmeniz Gerekenler

  1. Şehre gitmeden önce otel ve uçak rezervasyonunuzu yaptırın. bunu belgeleyin. Sürekli yanınızda olsun sonrada sıkıntı yaşamayın.
  2. Şehir yakın tarihte Rusların eline geçmiştir. Zaman zaman güvenlik konusunda sıkıntılar yaşanmaktadır.
  3. Şehirde ingilizce bilenlerin sayısı azdır. Çok az da olsa Rusça öğrenip burada rahat edebilirsiniz.
  4. Bu şehir hayatı pahalıdır. Özellikle sonbaharda gelmeye çalışın.
  5. Şehirde çok sayıda tarihi bina var. Bunları hepsini gezmeden dönmeyin. Burada 3 gün kalırsanız hepsini gezersiniz.
  6. Yalta şehrinde bir mekana giderken bu otel olur. Gece kulübü olur ya da başka bir yer olabilir. Mutlaka pazarlık yapın. Daha sonra kabarık bir fatura ile başınızı yakmayın.
  7. Yalta şehrinde İşletmecisi Türk olan bir mekan bulabilirsiniz. Bunlar bizdendir diye hemen güvenmeyin bazen çok kötü kazıklanabilirsiniz.
  8. Bu şehre gitmeden önce kültürel yapısını öğrenin ve tarihini mutlaka okuyun. Sohbetlerde ve gezmede baya işinize yarayacaktır.
  9. Şehre ilk defa gidiyorsanız mutlaka bir tur firması ile anlaşıp onlarla gidin. Hem daha ekonomik hem de daha eğlenceli oluyor.
  10. Burada para karşılığında çalışan birçok kadın vardır. Bu kadınlara dikkat edin. Özellikle serbest çalışan kadınlar aylık kontrollerden geçmemekte olup hastalık taşıyor olabilirler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz