Mardin Müzesi, Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti, Ziyaret Saati

Mardin Müzesi, 1895 yıllında Antakya Patriği İgnatios Behnam Banni tarafından patrikhane olarak inşa edilmiştir. Uzun yıllar farklı amaçlar için kullanılmıştır. İnanç merkezi, siyasi parti merkezi ,sağlık ocağı, polis Karakolu vb. amaçlar için kullanılan bina 1947 yıllında Kültür turizm Bakanlığı tarafından bu binayı Süryani Katolik Vakfından satın alınmıştır. 2000 yıllında ise müze olarak hizmette açılmıştır. 3 katlı olan bu müze sadece Mardin’in değil Şırnak, Batman ve Siirt  illerimizin de müzesi sayılmaktadır. Bölgenin tarihini öğrenmek isteyenler mutlaka bu müzeyi ziyaret etmelidir.

Mardin Müzesi Nerede?

 Bu müze Mardin ilimizin Artuklu ilçesine bağlı  Şar Mahallesinde bulunur. Burada bulunan Cumhuriyet Meydan’nın üst tarafında bulunur.

Mardin Müzesi Nasıl Gidilir?

Mardin’de bulunan tüm şehir içi otobüsleri Cumhuriyet meydanında geçmektedir. Bulunduğunuz yerde bir şehir içi otobüslerine binip Cumhuriyet Meydanında ineceksiniz. Burada biraz yürüdükten sonra ulaşırsınız.

Mardin Müzesi Ziyaret Saatleri

Mardin Müzesi Pazartesi günleri kapalıdır. Onun dışında diğer günlerde yaz ve kış saatlerine göre farklılık göstermektedir. Ziyaret saatleri şöyledir:

Kış Saatleri: 08:00-17:00 ( Kasım – Mart )

Yaz Saatleri 08:30-17:30 ( Mart – Ekim )

Mardin Müzesi Giriş Ücreti

Müzeye giriş ücreti 5 TL’dir. Buraya 18 yaş altı çocuklar ve 65 yaş üstü için ücretsizdir. Müzekartı geçerlidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz