gezilecekyerlercom
gezilecekyerlercom

Priştine Nerede, Hangi Ülkede ve Nerenin Başkentidir? – Priştine Kosova ülkesinin başkentidir. Priştine Kosova’nın en gelişmiş ve en kalabalık şehridir.

Priştine Nerede

Priştine Kosova’nın kuzeydoğusunda yer almaktadır. Kültürler mozaiği bir Avrupa şehri olan Priştine de gezilip görülecek çok sayıda yer bulunmaktadır. Priştine kentinde yer alan gezilecek yerler şunlardır.

Göz at ;

  1. Priştine Nerede, Hangi Ülkede ve Nerenin Başkenti
  2. Kosova Nerede?
  3. Kosova’da Gezilecek 10 Yer
  4. Kosova Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır?

Priştine’nin en merkezi noktalarından biri olan geniş bir süs havuzunun içinde bulunan Skanderbeg Heykeli, Kosova ülkesinin en önemli müzelerinden olan Kosova Ulusal Müzesi, Osmanlı döneminde Fatih Sultan Mehmet’in bize at emriyle 1461 yılında inşa ettirilen tipik bir Osmanlı mimarisine sahip olan Hünkar Camii diye de bilinen Fatih Camii, 1840 yılında Üsküp Valisi Mehmet Paşa tarafından yaptırılan 26 metre uzunluğundaki Saat Kulesi, 19. Yüzyılda inşa edilen Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi, 17. yüzyılın sonlarında Osmanlı döneminde yapılan Tarihi Çeşme, kentin en dikkat çeken yapısı olan Ulusal Kütüphane, 13. Yüzyılda Sırplar tarafından yapılan Gracanica Manastırı, Osmanlı Devleti’nin padişahı Sultan I. Murat’ın naaşının bulunduğu Sultan I. Murat Türbesi ve trafiğe kapalı bir bulvar olan kafeler, restoranlar ve butiklerin bulunduğu Azize Teresa Bulvarı.

Priştine karasal iklime sahiptir. Priştine kentine gitmek için en ideal zaman Mayıs ve eylül ayları arasıdır. Priştine’ye Türkiye’den direkt uçuşlar bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz