Berat Kandili Nedir, Ne Demek ve Kısaca Tanımı
Berat Kandili Nedir, Ne Demek ve Kısaca Tanımı

İslam alemi için önemli ve popüler bir gece olan Berat Kandili ile ilgili kısaca bilgi ve düşüncelerimizi siz değerli okurlarımızla paylaşacağız. Bunun yanında yine Berat Kandili Nedir, Ne Demek ve Kısaca Tanımı başlıklarından yola çıkarak konuyu sizlerle paylaşacağız.

Berat Kandili; İslam dininde kabul edilen mübarek gecelerden biridir. Her yıl  Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecesi Berat Gecesidir. Bu gece, Müslüman alemi çeşitli etkinlik ve dualarla kutlanmaktadır.

Berat isim anlamı;  borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan beraet etme, kurtulma, günahlardan temizlenme, yüce yaratıcı tarafından temize çıkma anlamı taşır. Kandil kelimesi ise Osmanlı Devleti zamanında mübarek gecelere özel minarelerde kandil yakılırdı. Buradan kandil ismini de almıştır.

Bu gece Başta Türkiyede olmak üzere dünyanın birçok yerinde ibadet ve taatle geçirirler. Bu gece İslam dünyasında önemli bir yeri vardır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V), Bu mübarek gece için şu sözler söylemiştir;

“Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve ‘Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim!.. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim” (İbn Mâce, Sünen, “İkâmetü’s-salât”, 191.)

Berat Kandili, ne zaman diye soracak olursanız; 19 Nisan 2019 tarihinde iştirak edeceğiz. Bu gecenin bize ve tüm İslam alemine barış, huzur ve mutluluk getirsin diyorum. Bu vesile ile tüm Müslümanların mübarek gecelerini en içten dileklerimle kutluyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz