Ağaçören

Ağaçören, Aksaray ilimize bağlı 7 ilçesinden biridir. İlçe şehir merkezine yaklaşık 76 km uzaklıktadır. Buraya gitmek için şehir merkezinden kalkan dolmuşlarla buraya ulaşılabilir.

Ağaçören Gezilecek Yerler

Aksaray’ın İlçeleri

Ağaçören ilçesi m.ö 3. ve 4. Yüzyıla kadar Hititlere hizmet etmiştir. Daha sonra burayı ele geçiren Bizanslılar Kapadokya bölgesine almışlardır. Bölge Osmanlı zamanında Panlı olarak bilinirdi.

1936 yıllına kadar Ankara ilinin Şerefli Koçhisar ilçesine bağlı bir köydü. 1961 yıllına kadar Panlı ismi olarak bilinirdi. Daha sonra ismi Ağaçören olarak değiştirilmiştir. İlçe 1989 yıllında yapılan kanun değişliği ile ilçe statüsüne kavuşmuştur.

Aynı kanun ile ilçe Aksaray ilimize bağlanmıştır.  İlçemize bağlı 1 belde, 27 köy ve 8 mahalleden oluşmaktadır. 2015 yıllı itibari ile nüfusu 8.467’dır.

Göz at ;

  1. Ağaçören Gezilecek Yerler
  2. Ağaçören Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
  3. Aksaray Gezilecek Yerler
  4. Aksaray’da Gezilecek 10 Yer
  5. Aksaray Gece Hayatı
  6. Aksaray’ın İlçeleri
  7. İç Anadolu Bölgesinde Görülmesi Gereken 10 Yer
  8. Aksaray Otelleri ve Aksaray Otel Fiyatları
  9. Aksaray Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
  10. Aksaray Paintball Oyun Alanı Nerede, Nasıl Gidilir?
Ağaçören Nerede

Ağaçören Gezi Rehberi

1-Taşkale Örenyeri

Taşkale

İlçemizde bulunan bu ören yeri Taşkale mevkiinde bulunur. Birçok medeniyetin izi görülen ören yeri 2012 yıllında 1. Sit alanı ilan edilmiştir. Buraya yolunuz düştüğünde bu tarihi dokuyu görmenizi tavsiye ederim.

Taşkale Ören yeri

2-Karadam Tümülüsü

Karadam Tümülüsü

İlçemizde bulunan bu yapı ilçe merkezine bağlı kederli köyünün Karadam mevkiinde bulunur. Bu yapı birçok medeniyetin izine rastlanmak mümkündür. 2012 yıllında 1. Derece sit alanı olarak kabul edilmiştir.

Karadam

3-Bayraklı Tepe Mesire Alanı

İlçemizde bulunan bu mesire alanı yöre halkın gelip dinlenip piknik yaptığı alandır. Özellikle hafta sonları buraya yolunuz düştüğünde göreceksiniz. Burası tıklım tıklım dolmaktadır. Tepede durup şehri seyretme şansına da sahip oluyorsunuz.

Bayraklı Tepe Mesire Alanı

1- Aksaray Gezi Rehberi

2- Aksaray’da Gezilecek 10 Yer

3- Aksaray Gece Hayatı

4- Aksaray Otelleri ve Otel Fiyatları

5- Aksaray’ın İlçeleri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz