Merhabalar ;
İsmim Nazife AYSAL –
https://www.instagram.com/naysall
İnstagramımda Nazoşun Renkli Dünyası diye bir sloganım var. Nazoş kimdir derseniz eğer 9 Haziran 1988 uşak merkez doğumlu renkli bir öğretmen. Tipik ikizler burcu özelliklerimi taşıdığımı düşünüyorum ama burcumun bazı kötü özelliklerini yükselenimden dolay ekarte ettiğimi düşünüyorum.

İlk kendimi 2007 yılında İstanbula Üniversite okumaya gittiğimde keşfettim. Marmara Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği mezunuyum. Devlete atamam ilk atama yerim Ardahanda(2013-2016) çalışırken de gezerdim ama bugünkü aklımla keşke orada da olsaydım dediğim an çok oldu.

2017 temmuzda Muğla ilimizde doğada yapılacak olan aktivitelerle ilgili bir tatil yaptım o günden sonra hayata bakış açım geziler anlamında değişmişti. O dönemde Kaplanlara yem olacakken bile gördüğü çileğin tadını çıkaran, anı yaşayan Zen bilgesinin öyküsündeki gibi hayat bize kaplanlar ve çilekler gönderiyor. Bende hikayeden kendime uyarladığım gibi gezilerinde hayatımızda en güzel tadı verdiğini düşünenlerden olmaya başladım.

İlk olarak günlük küçük bütçeli geziler yapmaya başladım. Benzini koyup evden hazırladığım kahvaltılık, yemek, çay kahve vs şeylerle çıkıp yılladır keşfedemediğim Uşağa yakın yerleri keşfettim. Daha sonra baktım ki cennet ülkemde önceden gezdiğim yerleri de böyle gezmeliyim dediğim ama önceki tekrar gitmeye başladım.

Seyahatlerimde genellikle yazın çadır kamp şeklinde konaklama yapıyorum.Deniz kıyısı bir bölgede isem Sabahın ilk saatlerinde bakir koylara gidip orda 2 saat az insan çok huzur diyerek keyif yapıyorum. Öğle saatlerinde yola çıkarak başka bir yere varıyorum ve tekrar konaklama ve deniz keyfi sürüyorum. Ormanda isem çadırımı açıyorum yerleşiyorum gün boyu huzurla kendime ve sevdiklerime vakit ayırıyorum.

Kış gezilerimde ise konaklamalı yapıcaksam çok lüks yapmadan daha çok bütçemi şehirdeki gezilecek yerlere ve yöresel şeylere ayırıyorum . Konaklamasız dağ yapıcaksam eğer sabah erkenden gidip ateşimizi yakıp çayımızı demleyip kendimizi dogaya salıyoruz.
Yakın zaman da bir Güneydoğu turu yapacağım. GoogleMapsten nereye kaç dakikada gidilir toplam sürem ne kadardan tutun, ulaşım masrafım ne kadar, nerede konaklarım , nereden nereye en kısa sürede giderim her şeyimi şimdiden ayarladım. Aksaklık elbette olur fakat en minimum düzeyde yapabilmek benim için başarıdır.