Tatvan

Bitlis’in gözdesi sahil kenti andıran Tatvan mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Tatvan, Bitlis’e bağlı bir ilçedir. Van gölünün kıyısında yer alan Doğal güzellikleri yanı sıra tarihi birçok güzelliği de içinde barındıran Tatvan bağlı olduğu Bitlis’ten nüfus ve yüz ölçümü olarak daha büyüktür. Birçok doğu illerinin kara yolları kavşağında bulunan Tatvan gelişmiş bir ilçedir.

Tatvan; Bitlis merkezine 25 km uzaklıktadır. Bitlis’in gelişmiş modern ilçesi Tatvan’a ulaşım gayet kolaydır. Tatvan’a kara yolu, demir yolu ve Van gölü üzerinden deniz yolu ulaşım yapılabilir. Uçak ile yolculuk yapacaksanız Van’da inip feribot ile Van Gölünün muhteşem görüntüsü ile Tatvan’a ulaşabilirsiniz. Tatvan’dan Van’a feribot ile dönmeniz de mümkün.

Tatvan Nasıl Gidilir
Tatvan Nasıl Gidilir

Tatvan içerisinde bulunan Nemrut Dağı ve zirvesinde bulunan Nemrut Krater gölünün doğa güzelliklerini muhakkak görmelisiniz. İhtişamlı bir manzaraya sahip Nemrut Gölünde piknik ve kamp yapabilir. Zirvede Van gölünün en güzel manzaralarına ve gün batımına şahitlik yapabilir bu anın fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan ve köklü bir geçmişe sahip olan Tatvan birçok tarihi eser ve yapılara sahiptir. Tatvan’da en çok bilinen tarihi bu güzelliklerin genel özelliklerini sizinle paylaşmak istiyorum.

Kalekıran Kalesi: Kalekıran Kalesi Tatvan’a bağlı Çekmece köyünde bulunmaktadır. Zamanla tahrip olan bu kale günümüzde etrafında kale surları olan bir tepe görüntüsü vermektedir. Bu tepe üzerinde Tatvan’ı en güzel şekilde görebilirsiniz.

Tatvan Nerede
Tatvan Nerede

Tatvan El-Aman Kervansarayı: Tatvan’da bulunan El Aman Hanı Osmanlı Döneminde kervansaray olarak kullanılmaktadır. Daha sonra restrasyon edilen El Aman Hanı günümüzde sosyal tesis olarak kullanılmaktadır. Tarihi ve modern bir görünüme sahip olan bu han içerisinde restoran, kütüphane, çeşitli oyun salonları ve kahvaltı salonları bulunmaktadır. Mimari yapısı ile tarihi bir doku kazanan El Aman Hanı içeresindeki tesis ile modern bir doku kazanmaktadır. Eğlenceli keyifli vakit geçirip tarihi bir esere şahit olmak istiyorsanız muhakkak buraya uğramalısınız.

Urartu Kaya Mezarı: Tavan’ın Van Gölü feribot iskelesinin yakınında bulunmaktadır. Urartu döneminden kalma oda şeklindeki mezarlar süs ve işlemeleri ile tarihi bir hava oluşturuyor.

Tatvan Tuğ Kilisesi: Tatvan Çağlayan Mahallesinde bulunan kiliseye halk otobüsleri ile ulaşabilirsiniz. Bölgedeki kilise mimarisine uygun olarak yapılan kilise ve kitabesi ile günümüze kadar ulaşan eserlerdendir. Bazı kısımları tahrip olsa da sağlam bir mimari yapıya sahip bu kilise görüntüsü ile tarihi bir keyif veriyor.

Tatvan
Tatvan

Abdulcelil Behtani Türbesi: Tatvan’da bulunan bu tarihi türbe Hz Ömer zamanında yaşayıp İslam’ı yaymak amacıyla buraya gelen Abdulcelil Behtani’ye aittir. Abdulceli Behtanin türbesi eğitim vermek amacıyla kendisinin yapmış olduğu medresenin yanında bulunmaktadır. Türbenin üzerinde bulunan kümbet ve yanında bulunan cami buraya farklı bir tarihi güzellik katmıştır. Keyifle gezeceğiniz ve hayranlıkla izleyeceğiniz bu tarihi ve mimari yapıları Tatvan gezinize eklemelisiniz.

Van gölünün kıyısında bulunan modern bir ilçe olan Tatvan yılın her mevsimi ayrı bir güzelliğe bürünür. Yaz aylarında sahil kenarında güzel vakitler geçirebilir ya da Nemrut dağına çıkıp göl havasında piknik yapabilirsiniz. Kış aylarında ise Nemrut dağında kayak yapmanın keyfine varabilirsiniz.

Tatvan’ a gittiğinizde lezzeti ile ün salmış büryan kebabı ya da Tatvan kebabını yemelisiniz. Tatvan’da konaklama imkanları bulunmaktadır. Oteller, orduevi, öğretmen evi gibi konaklama seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Tatvan’ da yaptığınız güzel bir geziyi feribotla Van’a geçerek taçlandırabilirsiniz.

1- Bitlis Gezi Rehberi

2- Bitlis’de Gezilecek 10 Yer

3- Bitlis Gece Hayatı

4- Bitlis Otelleri ve Bitlis Otel Fiyatları

5-Tatvan Otelleri ve Tatvan Otel Fiyatları

6 YORUMLAR

  1. Tatvan Göl Aile Cay Bahcesi ve Piknik Alanı Kamp Alanı Pansiyon tertemiz plajı ile tatvanda hizmet vermekte yolunuz tatvana duserse mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here