Bozkır Konya

Bozkır; Konya iline bağlı bir ilçedir. Bozkır ilçesi Konya il merkezine 120 km uzaklıkta yer almaktadır.

Bozkır İlçesi

Bozkır ilçesinin ortasında geçen Çarşamba Irmağı ilçeye doğal bir güzellik katmaktadır. Irmağın kenarlarında yer alan çay bahçeleri ve yeşillikler ilçenin dinlenmek için en güzel yerlerindendir.

Doğal bir güzelliğe sahip Bozkır ilçesi tarihi kalıntıları ile de dikkat çekmektedir. İlçede yer alan gezilecek yerler şunlardır:

Göz at ;

  1. Bozkır Gezilecek Yerler
  2. Bozkır Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
  3. Konya Gezilecek Yerler
  4. Konya’da Gezilecek 10 Yer
  5. Konya Gece Hayatı
  6. İç Anadolu Bölgesinde Görülmesi Gereken 10 Yer
  7. Konya Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
  8. Meram Bağları Nerede, Nasıl Gidilir
  9. Nasrettin Hoca Türbesi
  10. Konya Otelleri ve Konya Otel Fiyatları
  11. Konya Paintball Oyun Alanı Nerede, Nasıl Gidilir?
Bozkır Konya

Çarşamba Köprüsü

Bozkır ilçe merkezinde ve ilçeye ikiye ayıran Çarşamba Irmağı üzerinde yer almaktadır. 22 metre uzunluğa ve 4 metre genişliğe sahip Çarşamba Köprüsü mimari yapısına bakıldığında Selçuklular Döneminde yapıldığı tahmin edilmektedir. Günümüzde Çarşamba Köprüsü sadece yaya trafiğine açıktır.

Zengibar Kalesi

Bozkır ilçesine bağlı Yazdamı ve Işıklar Köyü arasında yer almaktadır. Bozkır ilçe merkezinin 10 km doğusunda yer alan Zengibar Kalesi İsaurialılar tarafından inşa edilmiştir.

1750 metre yükseklikte bir tepe üzerinde yer alan kale tüm bölgeye hâkim bir konumdadır. Günümüze bu kalenin çok az bir kısmı ulaşmıştır. Ayrıca kalenin çevresinde İsaura Antik Kentinin kalıntıları yer almaktadır.

Merkez Büyük Camii

Bozkır ilçe merkezinde Çarşamba Irmağının kıyısında yer almaktadır. Caminin üzerinde yer alan kitabeye göre cami; 1286 yılında inşa edilmiştir. Günümüze orijinal halini koruyarak ulaşan caminin sadece minaresi asıl hali ulaşmamış sonradan yapılmıştır.

Hisarlık Camisi

Bozkır ilçe merkezine bağlı Hisarlık Kasabasında yer almaktadır. 1282 yılında yapılan Hisarlık Camisi bölgenin en önemli Osmanlı eserlerindendir.

Bağdatlı İsmail Usta tarafından yapılan süslemeler ve ahşap işçiliği mükemmel bir güzelliğe sahiptir. Günümüze sağlam olarak ulaşan bu eser iç süslemeleri ve ince mimarisi ile görülmesi gereken tarihi yapılardandır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz