Gülşehir

Gülşehir Nevşehir iline bağlı bir ilçedir. Gülşehir ilçesi Nevşehir il merkezine 19 km uzaklıkta yer almaktadır.

Gülşehir Gezilecek Yerler

Gülşehir ilçesi tarihi yapıları ile ön plana çıkmaktadır. Kapadokya Bölgesinin bir kısmı Gülşehir ilçe sınırlarında yer almaktadır. İlçede yer alan gezilecek yerler şunlardır:

Açık Saray Harabeleri

İlçe merkezine 3 km uzaklıkta yer almaktadır. Bizans Döneminde 10. Ya da 11. Yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir. Tüf kayalar oyularak yapılmıştır. Oldukça büyük bir alanı kapsamaktadır. Açık Sarayda Roma Dönemine ait kaya mezarları da bulunmaktadır. Muazzam bir görünüme sahiptir.

Mantar Kaya

İlçenin sembollerinden olan Mantar Kaya rüzgarın aşımı soncunda oluşmuş doğal bir yapıdır. Mantara benzemesinden dolayı bu adı almıştır. Bu tarz şekilli kayalar daha çok Ürgüp ve Gülşehir ilçelerinde görülmektedir.

Göz at ;

  1. Gülşehir Gezilecek Yerler
  2. Gülşehir Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
  3. Nevşehir Gezilecek Yerler
  4. Nevşehir Gece Hayatı
  5. Nevşehir’de Gezilecek 10 Yer
  6. İç Anadolu Bölgesinde Görülmesi Gereken 10 Yer
  7. Nevşehir Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
  8. Nevşehir Otelleri ve Nevşehir Otel Fiyatları
  9. Kapadokya’da ki En Güzel 10 Mağara Oteli
  10. Kapadokya Peri Bacaları
  11. Kapadokya Otelleri ve Kapadokya Otel Fiyatları
  12. Kapadokya Balayı Otelleri ve Kapadokya Balayı Otel fiyatları
  13. Ürgüp Otelleri ve Ürgüp Otel Fiyatları
  14. Ürgüp Gezilecek Yerler
  15. Pamukkale’den Ürgüp’e Nasıl Gidilir, Ulaşım
  16. Uçhisar Kalesi
  17. Sevgililer Günü’nün en romantik 5 Adresi

Karavezir Külliyesi

Gülşehir ilçesinde bulunan Karavezir Külliyesi 1779 yılında Karavezir Seyit Mehmet Paşa tarafından inşa edilmiştir. Karavezir Külliyesi cami, medrese ve çeşmeden oluşmaktadır. 1960 yılında onarılan medrese günümüzde kütüphane olarak kullanılmaktadır. Kurşun kaplı kubbeye sahip olan camii Kurşunlu Camii olarak da bilinir. Günümüzde camii ibadete açıktır.

St Jean Kilisesi (Karşı Kilise)

Nevşehir’den Gülşehir ilçesine giderken Gülşehir girişinde sol tarafta yer almaktadır. Kapadokya Bölgesinin bozulmadan kalmış en güzel fresklere sahip kilisesidir. Kilise insan eli ile oyularak yapılmıştır. Kilise 1212 yılında yapılmıştır. Kilise iki kattan oluşmaktadır. Muazzam ve eşsiz bir mimariye sahiptir. Günümüzde oldukça iyi durumdadır.

Kepez

İlçeye hakim yüksek bir tepede yer alan yerleşim yeridir. 100 metre yükseklikte bulunan Kepez yerleşim yeri olarak tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Kepez yerleşim yeri olarak ilk kez kimler tarafından yapıldığı bilinmemektedir. Fakat Roma ve Bizans Döneminde kullanılan yerleşim yerinde özellikle Bizans Dönemine ait birçok kalıntı bulunmaktadır. 3 katlı bir yapıdır. Odalardan oluşmaktadır. Görülmesi gereken yerlerdendir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz