Seyseller'de Gezilecek 10 Yer
Seyseller'de Gezilecek 10 Yer

Seyşeller ya da resmî adıyla Seyşeller Cumhuriyeti, yaklaşık 100 bin nüfusuyla Doğu Afrika’da yer alan bir ada ülkesidir. Bu ülke Hint Okyanusun incisi olarak bilinir.

Göz at ;

  1. Victoria Nerede, Hangi Ülkede ve Nerenin Başkenti
  2. Seyşeller Adası Nerede, Nasıl Gidilir
  3. Seyşeller’de Gezilecek 10 Yer
  4. Seyşeller Nerede?
  5. Seyşellerin Başkenti, Şehirleri ve Bölgeleri
  6. Seyşeller Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır?

Bu adanın diğer adalardan farkı dünyada granitten oluşan tek okyanus adası olmasıdır. Burada birçok doğal güzellik alanı bulunmaktadır. Buraya yolunuz düşerse gezip görmeniz gereken 10 harika yer belirledik. İşte o yerler…

Victoria

Ülkenin en büyük adası olan Mahe’de yer alan Victoria, Seyşeller’nın başkenti ve 25 bin nüfusuyla ülkenin en büyük şehridir. Bu kent ilk olarak İngiliz sömürgecileri tarafında kurulmuştur. Burada gezilip görülecek çok sayıda tarihi bina bulunmaktadır. Bunun yanında yine doğal güzellikler de şehrin ayrı renklerinden biridir.

Şehirde balıkçılık oldukça iyi bir şekilde gelişmiştir. Bu nedenle şehre geldiğinizde birçok konserve fabrikalarını görebilirsiniz. Buraya yolunuz düşerse Victoria Botanik Bahçesi, Ulusal Müze, Saat Kulesi, Eski İngiltere Mahkeme Binası, Selwyn-Clarke Pazarı, Selwyn Koyu ve plajları, Doğa Bilimler müzesi ve Bay Selwyn Clarke Pazarı gibi turistik yapıları ziyaret edin derim.

Mahe Adası

Bilindiği üzere tatil cenneti Seyşeller, Hint Okyanusu’nda 115 tane granit ve mercan adasından oluşmaktadır. Bu adaların içinde 157,3 km² alanıyla en büyük ve en popüler adası hiç şüphesiz Mahe Adasıdır. Bu ada başta başkent Victoria olmak üzere birçok yeri de içine almaktadır.

Özellikle plajları görülmeye değerdir. Buraya gelip sevdiklerinizle birlikte harika bir tatil keyfi yaşayabilirsiniz. Afrika’nın cenneti olarak bilinen bu adada tatil ve huzur adına aradığınız her şey mevcuttur. Adanın nefese kesen manzarası eşliğinde su, güneş, kum ve eğlencenin keyfini çıkarın.

Praslin Adası

Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Praslin Adası, Mahe adasına yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunmaktadır. Bu ada, 38 km²’lik alanıyla yıl boyunca çok sayıda turist ağırlamaktadır. Ayrıca burada 6500 kişi yaşamaktadır. Bu haliyle ülkenin en büyük 2. adasıdır.  Bu adanın en önemli özelliliği bakir doğasıdır. Burada yer alan doğanın çoğu henüz insan eli değmemiştir.

Bu yüzden oldukça güzel ve özel bir yerdir. Özellikle burada UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Vallee De Mai Ormanı, oldukça dikkat çekicidir. Burada boyları 35 metreyi bulan palmiyeler arasında kendinizi kaybedebilirsiniz. Orman içerisinde birçok hayvan ve bitki türü hayat bulmaktadır. Özellikle burada bulunan palmiye ve siyah papağanlar oldukça dikkatinizi çekecektir.

Adanın görsel olarak en popüler güzelliklerinden bir tanesi ise burada yetişen vanilyalı orkidelerdir. Ayrıca burada harika plaj alanları da bulunmaktadır. Buraya gelen turistlerin konaklayıp eğlenmeleri için de birçok şık ve konforlu otel bulunmaktadır. Sevdiklerinizle birlikte huzurlu ve eğlenceli bir tatil istiyorsanız bu adayı tercih etmelisiniz.

Curieuse Adası

Praslin Adası’na yaklaşık 1-2 km uzaklıkta yer alan Curieuse Adası, 2,93 km²’lik alanıyla küçük bir mercan adasıdır. Bu adada yerleşim ve yaşam bulunmamaktadır. Burada sadece 3 ev bulunmaktadır. Bu evlerde genelde turistler veya burada çalışanlar kalmaktadır. Bu adada 300 adet dev kaplumbağa bulunmaktadır. Bu nedenle bu ada daha çok kaplumbağa doğal yaşam parkı olarak bilinmektedir. Buraya gelip bu canlıları yakında keşfedip inceleyebilirsiniz. Ayrıca adanın nefes kesen manzarasına karşılık harika fotoğraf kareleri çekebilirsiniz.

La Digue Adası

Praslin adasının doğu ucunda yer alan La Digue Adası, 10,08 km²’lik alanıyla ülkenin en büyük dördüncü mercan adasıdır. Burada yaklaşık 2 bin kişi yaşamaktadır. Bu adayı size üç kelime ile özetleyeyim mi evet dediğinizi duyar gibiyim. Bu ada denilince üç şey akla gelir. Bunlar;

Deniz, orman ve bisiklettir. Buraya gelip sevdiklerinizle birlikte harika plajlarda deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Yine bakir doğası eşliğinde yürüyüşe çıkıp adanın nefes kesen manzarasını görebilirsiniz. Son olarak burada harika bisiklet yolları bulunmaktadır. Burada bisiklette binip adanın birçok yerini gezebilirsiniz. Yemyeşil doğa içerisinde bisiklet sürmek oldukça eğlenceli söyleyim size.

Hindu Tapınağı

Ülkenin başkenti ve en büyük şehri Victoria’da yer alan Hindu Tapınağı, 1992 yıllında ziyarette açılan ülkenin ilk ve tek tapınağıdır. Bu nedenle oldukça önemli bir yeri vardır. Bu tapınağın mimarisi oldukça dikkat çekicidir. Buraya ziyaret etmek için yıl boyunca çok sayıda turist akın etmektedir. Buraya gelip bu tapınağı ziyaret edip bol bol fotoğraf çektirebilirsiniz. Eğer daha önce hiç tapınak görmemiş iseniz bu eşsiz tapınakta uzun süre zaman geçirebilirsiniz.

Saint Pierre Adası

Praslin adasının yaklaşık 1,6 km doğusunda yer alan Saint Pierre Adası, oldukça küçük bir ıssız adadır. Buraya sadece tekne ile ulaşmak mümkündür. Fakat bu adaya inmek mümkün değildir. Sadece tekne içerisinde ada etrafında gezip manzarasını izleyebilirsiniz ve rehberler eşliğinde burada suya dalış yapabilirsiniz. Bu adanın harika bir sualtı zenginliği bulunmaktadır. Ada üzerinde birkaç granit kaya, rüzgarda sallanan bir avuç palmiye ağacı bulunmaktadır. Burada yaşam ve yerleşim bulunmamaktadır.

Anse Source D’Argent Plajı

La Digue adasının hemen güneybatı ucunda yer alan Anse Source D’Argent Plajı, ülkenin en popüler plajlarından biridir. Muazzam bir bir manzarası bulunan plaja yıl boyunca çok sayıda turist uğramaktadır. Sığ, berrak su, altın kum ve heybetli granit formasyonlarının karışımı ile sizi kendine çekmektedir. Buraya sevdiklerinizle birlikte gelip harika bir tatil keyfi yaşayabilirsiniz. Burada eğlence ve konaklama alanları da bulunur.

Seyşeller Ulusal Botanik Bahçesi

Ülkenin en büyük adası olan Mahe Adasında yer alan Seyşeller Ulusal Botanik Bahçesi, yaklaşık yüzyıl öncesinde kurulan egzotik bir bahçedir. Bu bahçe, yaklaşık 15 dönümlük olup üzerinde yerli ve egzotik bitkilerin dışında uçan tilkiler, dev kaplumbağa ve orkide bahçeleri de bulunmaktadır. Burada yaşı 150’yi geçen dev kaplumbağalar oldukça dikkat çekicidir. Buraya yolunuz düşerse mutlaka bu bahçeye uğrayın derim.

10  Vallee de Mai Doğal Koruma Alanı

Praslin Adası’nda yer alan Vallee de Mai Doğal Koruma Alanı, 20 hektarlık alan kaplayan bir doğa parkıdır. Bu parkta çok sayıda bitki türü bulunmaktadır. Burada özellikle endemik palmiye bitkileri bulunmaktadır.

Bu park, aynı zamanda  UNESCO Dünya Miras listesinde bulunmaktadır. Buraya sevdiklerinizle birlikte gelip bu harika parkı ziyaret edip birçok canlıyı keşfedebilirsiniz. Parkın nefes kesen bir manzarası bulunmaktadır. Bu park, her gün 08:30-16:30 saatleri arası ziyarette açıktır. Giriş ücreti ise 350 rupi’dir(Yaklaşık 105 tl)


Bunlar dışında Seyseller hakkındaki genel bilgileri bir liste haline getirdik. Şöyle ki;
Seyseller

Nüfus: 97.026

Başkent: Victoria, Seyşeller

Resmi Dilleri: Fransızca, İngilizce, Seyşeller Kreyolu

Para Birimi: Seyşeller rupisi

Bulunduğu Kıta: Afrika

Kuruluş Tarihi: 29 Haziran 1976

Vize Durumu: Buraya gitmek için vize almanıza gerek yoktur.

Seyşeller Adası Nerede: Seyşeller Adası Hint Okyanusunda, Afrika’nın doğusunda, Madagaskar’ın ise kuzeydoğusunda yer almaktadır.

Seyşeller Adası Nasıl Gidilir: Türkiye’den Seyşeller adasına direkt uçuş bulunmamaktadır. Adaya ulaşmak için Dubai üzerinden aktarma yapmak gerekmektedir. Dubai’den sonra adanın başkenti olan Victoria’nın Hava limanı Mahe’ye varıp buradan otobüs ya da taksiyle ada merkezine ulaşabilirsiniz.

Seyseller Nerede, Nasıl Gidilir
Seyseller Nerede, Nasıl Gidilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz