Karakeçili

Karakeçili ilçesi Kırıkkale ilimize bağlı 9 ilçesinden biridir. İlçe şehir merkezine yaklaşık 35 km uzaklıktadır. Buraya ulaşmak için şehir merkezinde kalkan dolmuşlarla buraya ulaşmak mümkündür.

Karakeçili Gezilecek Yerler

Kırıkkale’nin İlçeleri

Karakeçili aslında bir aşiret ismidir. Bu aşiret Oğuz boyuna biri olan Kayı boynun en büyük aşiretidir. Orta Asya’dan göç edip ülkemize yerleşmişlerdir. Daha sonra İlçemizin bulunduğu yerde yurt edinmişlerdir.

İlçemize gittiğinizde onların kültürleri, gelenek ve göreneklerini çok rahat görebilirsiniz. 1957 yıllında belediye teşkilatı kurulmuş. 1990 yıllında çıkan bir kanunla ilçe statüsüne kavuşmuştur. İlçemize bağlı 6 mahalle bulunur.

İlçemiz 2015 yıllı itibari ile nüfusu 3.365’dır. ilçemizde her yıl düzenli olarak şenlikler yapılmaktadır.

Göz at ;

  1. Karakeçili Gezilecek Yerler
  2. Karakeçili Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
  3. Kırıkkale Gezilecek Yerler
  4. Kırıkkale’da Gezilecek 10 Yer
  5. Kırıkkale Gece Hayatı
  6. Kırıkkale’nin İlçeleri
  7. Kırıkkale Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
  8. İç Anadolu Bölgesinde Görülmesi Gereken 10 Yer
  9. Kırıkkale Otelleri ve Kırıkkale Otel Fiyatları
Karakeçili Kültür Şenlikleri

Karakeçili Gezi Rehberi

Çeşnigir Köprüsü: Bu köprü Kırıkkale İlimizin keskin ilçesi ve  Karakeçili ilçesi arasında Kızılırmak üzerinde yapılmış tarihi bir köprüdür. Köprünün yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekte 13. Yy. olduğu tahmin edilmektedir. Köprünün Selçuklular dönemine ait bu köprü birkaç medeniyette ev sahipliği yapmıştır.

1402 yılında yapılan Ankara savaşında Timur ordusunun üzerinde geçildiği rivayet edilmektedir. Bu köprü zamanla yıkılıp onarılmaya ihtiyaç duyulmuştur. Yavuz Sultan Selim Doğu seferine çıkarken buraya uğrayıp köprüyü Mimar Sinan’a köprünün yeniden imar edilmesi istenilmiştir. Kapulukaya Barajının faaliyete geçmesinden önce yol güzergahı üzerinde iken, daha sonra ise köprünün ayak kısımları baraj suyu içinde kalmıştır.

Barajın uzunluğu ve genişliğine bakacak olursak 110 m. uzunluğunda 6 m. genişliğindeki köprü kayalık arazide sağlam temeller üzerine oturur. Kızılırmak içinde sağlam bir zemine oturabilmesi ve ayakta durabilmesi için orta bölümde belirgin bir eğim vardır.

Sonuç olarak tarih eser diyebileceğimiz bu köprüye sahip çıkmalıyız. Bu şekilde tarihimizi koruyup gelecek nesillere aktarabiliriz. Ülkemizin zenginlikleriyle ne kadar övünsek az olur.

Çeşnigir Köprüsü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz