Yenice

Yenice ilçesi denince aklımıza birçok yer gelmektedir. Bunlar işte Yunanistan ve Bulgaristan’ın bir köy ve Çanakkale ve Karabük ilimizde bir ilçedir. Sanırım siz Karabük ilimizdeki Yenice ilçemizi arıyorsanız doğru yerdesiniz.

Yenice Gezilecek Yerler

Yenice’ye Ulaşım

Yenice ilçesi Karabük ilimize bağlı 6 ilçesinde biridir. İlçe şehir merkezine yaklaşık 35 km uzaklıktadır. İlçeye gitmek için şehir merkezinde kalkan dolmuşlarla buraya ulaşılabilir.

Göz at ;

  1. Yenice (Karabük) Gezilecek Yerler
  2. Yenice (Karabük) Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
  3. Karabük Gezilecek Yerler
  4. Karabük Gece Hayatı
  5. Karabük’de Gezilecek 10 Yer
  6. Karabük’ün İlçeleri
  7. Safranbolu Gece Hayatı
  8. Karabük Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
  9. Safranbolu Evleri
  10. Karadeniz’de Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer
  11. Türkiye’de Bulunan Cam Teraslar
  12. Karabük Otelleri ve Karabük Otel Fiyatları
Karabük’ün İlçeleri

Yenice ilçesi 1461 yıllında Fatih Sultan Mehmet zamanında burası Cenevizlerden alınmıştır. Hatta ilçe ismi şuradan geldiği rivayet edilir. İlçe fethedildikten sonra Fatih Sultan Mehmet komutana Nice oldu.

Komutan ise Yenice karşılığını verir. İlçe ismi o günden sonra bu isimle anılmıştır. 1953 yıllında Zonguldak iline bağlanmış. 1995 yıllında Karabük il olması ile Yenice buraya bağlanmıştır.

İlçeye bağlı 1 belde 33 köy bulunur. ilçe 2015 yıllı itibari ile nüfusu 20.421’dır.

Yenice

1-Gökpınar Yaylası- Açık Orman Hava Müzesi

Burası kısaca doğa ile buluşma noktasıdır. İlçe merkezine 9 km uzaklıktadır. Burada 13 çeşit ağaç bulunur. araştırmacılar çok gelmektedir.

Burada özellikle mesire alanı ve temiz havası ile insanları buraya mıknatıs gibi çekmektedir. Yolunuz buraya düşerse mutlaka uğrayınız.

Gökpınar Yaylası- Açık Orman Hava Müzesi

Acısu: İlçe merkezine 30 km uzaklıkta bulunur. Burada acı bir su çıkmaktadır bu su birçok hastalığa şifa olmaktadır. Bu su hem içilir ilerde banyo da yapılır. Buraya şifa bulmak için birçok kişi gelmektedir.

Şeker Kanyonu: İlçe merkezine 3 km uzaklıktadır. İlçeye gelenlerin mutlaka uğraması gereken bir yerdir.  Kanyonun içinde Şeker çayı geçmektedir.

Bu çay uzunluğu yaklaşık 6,5 km’dir.  burada yürüyüş yapmak için bulunmaz bir yerdir. Fakat yer yer darlıyor. Yüzmek zorunda kalabilirsiniz. Kaya tırmanış için bulunmaz bir yerdir.

Yenice Şeker Kanyonu

Sürreya Çamlığı: Yenice-Zonguldak demiryolu hattında, Kayadibi mevkiindedir. 1960 yıllarında ülkemizi ziyaret eden İran Şahı Rıza Pehlevi’nin eşi Süreyya, tren seyahati sırasında burada mola vermiş. Burada kahvaltı yapmış. Orada buranın ismi Süreya çamlığı olmuştur.

 

Süreyya çamlığı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz