Hayrabolu

Hayrabolu Tekirdağ iline bağlı küçük bir ilçedir. Hayrabolu ilçesi Tekirdağ il merkezine 52 km uzaklıkta yer almaktadır.

Yöre halkının “h” harfini pek kullanmamasından dolayı “ayrabol” olarak anılır. Hayrabolu ilçesinde yer alan gezilecek yerler şunlardır:

Hayrabolu Gezilecek Yerler

Sarsan Baba Türbesi: Hayrabolu ilçesinde yer alan Sarsan Baba Türbesi Şair Ahmedi Türbesi olarak da anılmaktadır. Türbe; Kanuni Sultan Süleyman’ın deve kolları komutanı ve döneminin önemli şairi olan Ahmed-i Serban’a aittir. Hayrabolu’ya yerleşen ve 1545 yılında vefat eden Ahmed-i Serban için burada bir türbe yapılmıştır.

Göz at ;
  1. Hayrabolu Gezilecek Yerler
  2. Hayrabolu Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
  3. Çorlu Gece Hayatı
  4. Çorlu Süleymaniye Camii
  5. Çorlu Atatürk Orman Korusu
  6. Çorlu Otelleri
  7. Tekirdağ Gezilecek Yerler
  8. Tekirdağ’da Gezilecek 10 Yer
  9. Tekirdağ Gece Hayatı
  10. Tekirdağ Otelleri ve Tekirdağ otel fiyatları
  11. Tekirdağ Hangi Bölgede, Nereye Bağlı ve Nüfusu
  12. Marmara Bölgesinde Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer
  13. Çerkezköy Gezilecek Yerler
  14. Çerkezköy Otelleri ve Çerkezköy Otel Fiyatları
  15. Tekirdağ Nerede?
  16. Tekirdağ Paintball Oyun Alanı Nerede, Nasıl Gidilir?

Ulu Camii: Hayrabolu ilçe merkezine bağlı İlyas Mahallesinde yer alan Ulu Camii; Güzelce Hasan Camii olarak da anılmaktadır. Ulu Camii 1500 yılında Sultan II. Beyazıd’ın damadı Güzelce Hasan Bey tarafından yapılmıştır. Farklı zamanlarda onarımdan geçen cami günümüze ulaşan önemli tarihi yapılardandır. Bu caminin en dikkat çeken yönü Amerika’daki Southern Californai Üniversitesi tarafından yapılan araştırmadır. Üniversite bünyesinde gelen heyet çeşitli araştırmalar yapmışlar ve bu araştırmalar sonucunda caminin içinde sesin yayılması ve caminin her tarafında gün ışığının yayılması sistemini beğendiklerini belirtmişler. Tarihi bir mimariye sahip olan Ulu Camii görülmesi gereken yapılardandır.

Paşa Camii: Hayrabolu ilçe merkezinde yer alır. Paşa Camii aynı zamanda Çelebi Sultan Mehmet Camisi olarak da anılır. Paşa Camii; Çelebi Sultan Mehmet tarafından 1419 yılında Mimar Hacı İvaz’a inşa ettirilmiştir. Zamanla tahrip olan camii en son 2004 yılında onarım görmüş ve ibadete açılmıştır.

Hacılar Köyü Tümülüsü: Hayrabolu ilçesine bağlı Hacılar Köyünde yer almaktadır. Yaklaşık 9 metre yükseklikte ve 60 metre genişliğinde olan tümülüs içinde yapılan araştırmalar sonucunda kremasyon mezar tipi bulunmuştur. Bu mezar Roma Döneminde yaşamış bir komutan ait olduğu tahmin edilmektedir. Mezarın en dikkat çeken yönü mezarın önünde ziyafet verilen yer olması ve ölünün yakıldığı yerde olan mezarında kılıç, mızrak ve kalkanın da olmasıdır. Tarihe merakı olanların burayı ziyaret etmesini tavsiye ederim.

Hacılar Köprüsü: Tekirdağ yolu üzerinde Hayrabolu Deresi üstünde 1859 yılında Vali Ahmet Ataullah Bey tarafından 1859 yılında yapılmıştır. Altı gözlü olarak yapılan köprü yıkılmış ve 1861 yılında yeniden yapılmıştır. Günümüzde faal olarak kullanılan Hacılar Köprüsü görülmesi gereken tarihi yapılardandır.

Hayrabolu Haritası
Hayrabolu Nasıl Gidilir
Hayrabolu Nerede
Hayrabolu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz