Altıntaş

Altıntaş ilçesi Kütahya ilimize bağlı bir ilçedir. İlçe şehir merkezine 49 km uzaklıktadır. Buraya ulaşmak için şehir merkezinden kalkan dolmuşlarla buraya ulaşılabilir.

Kütahya’nın İlçeleri

Altıntaş ilçesi tarihi ve doğa severler için bulunmaz bir yerdir. Özellikle kurtuluş savaşı yıllarında Türk tarihi burada yazılmıştır. Burada bulunan Çalköyü’nde düşmanlara geçit verilmemiştir. İlçeye 25 km uzaklıkta bulunan Çalköy, bölgede savaşın en şiddetli yaşandığı yerdir.

1985 yılında, Çalköy isminin yanına, Zafertepe kelimesi eklenerek, yörenin ismi “Zafertepeçalköy” olarak anılmaya başlanmıştır. Günümüzde milli park ve sit alanı ilan edilmiştir.  Özellikle 30 Ağustos zafer bayramında burada duygusal anlar yaşanmaktadır. Sizinde yolunuz düşerse özellikle 30 ağustos zafer bayramında burada bulunabilirsiniz. Emin olun pişman olmasınız.

Göz at ;

  1. Altıntaş Gezilecek Yerler
  2. Altıntaş Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
  3. Kütahya Gezilecek Yerler
  4. Kütahya’da Gezilecek 10 Yer
  5. Kütahya’nın İlçeleri
  6. Kütahya Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
  7. Kütahya Gece Hayatı
  8. Ege’de Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer
  9. Frig Yürüyüş Yolu
  10. Kütahya Otelleri ve Kütahya Otel Fiyatları
  11. Kütahya Paintball Oyun Alanı Nerede, Nasıl Gidilir?
Altıntaş

Altıntaş’da Gezilecek Yerler

1-Zafertepe Anıtı

İlçemize bağlı Zafertepeçalköy beldesinde bulunur. ilçe merkezine 25 km uzaklıkta bulunan bu anıt 1181 rakımlı tepede yapılmıştır. 1964 yıllında inşasına başlanmış 1972 yıllında hizmete açılmıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri burada yapılmaktadır. Anıtta: çatılmış silahlar var ve uzaktan: alev alev yanan meşale görüntüsü yaratılmıştır.

Zafertepe Anıtı

2-Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliği

İlçemize bağlı Zafertepeçalköy beldesinde bulunur. ilçe merkezine yaklaşık 25 km uzaklıktadır. İlçemizde bulunan bu şehitliğe adını veren kahraman 29 Ağustos 1922 günü 14. Süvari Tümeninin 3. Alayı, 2. Bölük Komutanı Yüzbaşı Şekip Efendidir. Bu tarihte büyük bir cesaretle yunan ordusu içine atılmış 1000 kadar askeri esir etmiştir. Daha sonra arkadaşları ile birlikte burada şehit olmuştur. Yüzbaşı anısına 1926 yıllında yapılmıştır.

Yüzbaşı Şekip Efendi Anıtı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz