Karabağlar

İzmir’e 10 km uzaklıkta bulunan Karabağlar; nüfus olarak İzmir’in en büyük merkez ilçesidir. Buca, Konak, Balçova ve Gaziemir ile çevrili bir ilçedir. Düzenli bir yerleşim yerine sahip olan Karabağlar’da gezilecek yerler şunlardır:

Karabağlar Gezilecek Yerler

Karabağlar Hangi Şehirde
Karabağlar Hangi Şehirde
Karabağlar Harita
Karabağlar Harita

Kavacık Köyü: Karabağların doğasını kaybetmemiş bir beldesidir. Kavacık Köyü çam ormanları ile kaplı yeşil tabiatı ve içinde barındırdığı güzellikler ile görülmeye değer yerlerdendir. Yörükler tarafından kurulan bu köy çok sayıda tarihi yapıya sahiptir. Özellikle köyde bulunan 200 yıllık mezar taşları, tarihi camiler ve taş evler oldukça dikkat çekicidir.

Doğal ve tarihi bir arada bulunduğu bu köyde günübirlik geziler ve kamp kurmak için uygun piknik alanları bulunmaktadır. Yürüyüş yapmak isteyenler için köyün dağ yolunda yürüyüş parkurları bulunmaktadır. Ağaçların altında, kuşların sesi eşliğinde yürüyüş yapacağınız bu yerde bulunan şelaleler küçük olsa da oldukça dikkat çekici görünmektedir.

Kavacık Köyünün Çukurboz mevkiinde bulunan eski zamanlarda yerleşim yeri olan mağaralar görülmesi gereken bir güzelliktir. Kavacık Köyünde yetişen Kavacık üzümünü tanıtmak amacıyla her yıl Kavacık Üzüm Festivali yapılmaktadır. Binlerce ziyaretçi alan bu festivale katılıp hem eğlenceli zamanlar geçirip hem de bu güzel alanda piknik yapabilirsiniz.

Göz at;

  1. Karabağlar Gezilecek Yerler
  2. Karabağlar Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
  3. İzmir Optimum Alışveriş Merkezi
  4. İzmir Balayı Otelleri ve Paketleri
  5. İzmir Otelleri ve İzmir Otel Fiyatları
  6. İzmir Gezi Rehberi
  7. İzmir Gece Hayatı
  8. İzmir’de Gezilecek 10 Yer

Akçakale (Akçakaya) Ören Yeri: Karabağlar’da bulunan savunma kalesi olan bu yapı kayalık bir tepe üzerine Persler tarafından kurulmuştur. Uzaktan kireç gibi beyaz bir kaya görüntüsü veren bu kale Akçakaya olarak da anılmaktadır.

Günümüzde sit alanı kabul edilen bu ören yerinde arkeolojik çalışmalar yapılmaktadır. Arkeolojik çalışmalar soncunda kale, sarnıç, sur duvarları, kireç ocağı ve çeşitli seramikler bulunmuştur. Tarihi ve mimari yapıları ile görülmesi gereken yerlerdendir.

Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı: Karabağlar’da Bozyaka mahallesinde Kilim Parkı içerisinde yer almaktadır. Türk Edebiyatının ölümsüz yazarlarından olan Reşat Nuri Güntekin Çalıkuşu kitabını bu tarihi evde yazmıştır.

Bu tarihi ev restore edilerek Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığına dönüştürülmüştür. Bu kütüphanede çok sayıda dünya ve Türk Edebiyatına ait eserler bulunmaktadır. Bu kütüphane aynı zamanda Çalıkuşu Çocuk Kulübü adı altında kurs ve kültürel etkinlikler düzenlenmektedir.

Ayrıca her hafta Masal Çarşambaları adı ile düzenlenen etkinliklere katılabilirsiniz. Çocukların ufkunu açan bu kitap evi ziyarete açıktır.

Karabağlar Nasıl Gidilir
Karabağlar Nasıl Gidilir
Karabağlar Nerede
Karabağlar Nerede
Karabağlar
Karabağlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz