Artova ilçesi Tokat ilimize bağlı bir ilçedir. Şehir merkezine yaklaşık 38 km uzaklıktadır. Buraya gitmek için şehir merkezinden kalkan dolmuşlarla buraya ulaşmak mümkündür. ayrıca burada Demir yolu da bulunmaktadır. Demir yolu ile ulaşım yapmak da mümkündür.
Artova Gezilecek Yerler

Artova ilçesi rivayete göre Yavuz Sultan Selimin Mısır seferine çıkarken bu ilçeyi kurmuştur. Evliya Çelebi Seyahatnamesinde Artova için şu sözcükleri söyler. “ …
Şimale doğru giderek Çamlıbel dağından, Sivas eyaleti toprağında mahsulü çok, mamur ve müzeyyen kasaba misali köylerden geçtik. Arıkova (Artova) kasabasına geldik. Oradan da yine şimale giderek Şeyh Nusrettin Tekkesine uğradık” kaydı bulunmaktadır.
Artova ilçesi 1944 yıllında ilçe statüsüne kavuşmuştur. İlçeye bağlı 1 belde 27 köy bulunur. İlçe 2016 yıllı itibariyle toplam nüfusu 9.275’dır.
- Artova Gezilecek Yerler
- Artova Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
- Tokat Gezilecek Yerler
- Tokat’da Gezilecek 10 Yer
- Tokat Gece Hayatı
- Tokat’ın İlçeleri
- Karadeniz’de Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer
- Tokat Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
- Topçam Yaylası
- Kaz Gölü Nerede
- Reşadiye Kaplıcaları
- Tokat Ulu Cami
- Tokat Otelleri ve Tokat Otel Fiyatları

Artova Gezi Rehberi
Artova Yer Altı Şehri
İlçemize bağlı Boyupınar köyünün kuzeyine düşmektedir. 500 metre kuzeye doğru ilerlediğinizde bu mağaraya rast geliyorsunuz. Burada büyük bir kaya bulunmaktadır.
Bu kaya oyularak bir mağara oluşturulmuştur. Yöre halkı tarafında Horun Mağarası olarak da bilinmektedir. Erken Hristiyanlık dönemine ait bu yer altı yerleşimi 1995 yılında Tokat Müzesi tarafından yapılan temizlik kazısı ile açılmıştır.
Bu yer altı şehri 3 katlı olup bu katlarda odalar, salonlar ve küçük bir tapınak bulunur.
