Batman'ın İlçeleri

Kozluk ilçesi Batman ilimize bağlı 6 ilçesinden biridir. İl merkezine yaklaşık 60 km uzaklıktadır. Buraya gitmek için şehir merkezinden kalkan dolmuşlarla ulaşılabilir.

Kozluk Gezilecek Yerler

Batman’ın İlçeleri

Kozluk ilçemiz yüksek dağların eteğinde kurulmuş ilimizin en büyük ilçesidir. İlçemiz iki kısıma ayırmak hiç yanlış olmaz bir tarafı yüksek tepede iken diğer tarafı ova da kurulmuştur. Evliya çelebi ilçemiz için halkı eğitimli, hoşgörülü ve cesaretli kişilerin torunudur. İlçemizin eski ve adı Hezo’dur.

Göz at ;

  1. Kozluk Gezilecek Yerler
  2. Kozluk Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
  3. Kozluk Rabat Kalesi
  4. Kozluk Kandil Kalesi
  5. Kozluk İbrahim Bey Camii
  6. Kozluk Hızır Bey Cami
  7. Kozluk Kalesi
  8. Batman Gezilecek Yerler
  9. Batman’da Gezilecek 10 Yer
  10. Batman Gece Hayatı
  11. Güneydoğu Anadolu’da Mutlaka Gezilmesi gereken 10 Yer
  12. Batman’ın İlçeleri
  13. Batman Otelleri ve Batman Otel Fiyatları
  14. Batman Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
  15. Hasankeyf Gezilecek Yerler
  16. Malabadi Köprüsü

İlçemiz tarihi çok zengindir. İlçemizde birçok medeniyet varlığını sürdürmüştür. Bu medeniyetler yüzyıllar boyunca bu topraklarda kök salmışlardır. Bu topraklar uğruna çok kan dökülmüştür. İlçemizde birçok medeniyete ait tarihi yapılar görmek mümkündür.

İlçemizde gezilip görülecek yerler:

Kozluk Kalesi: Siirt, Hasankeyf ve Silvan üçgeninde bulunur. İlçemizde bulunan bu kale milattan önce Pers hükümdarı Dini bir amaçla inşa edilmiştir. kale tarih boyunca önemini korumuştur. Günümüzde yılların tahribatı yüzünde okunmaktadır.

Rabat Kalesi: Bu kale ilçemize bağlı Bekirhan bucağının Yanıkkaya köyünde bulunur. Kim tarafında ve ne zaman yapıldığı ile ilgili bilgi yoktur. Kale günümüze büyük kısmı ulaşılabilmiştir.

Hıdır Bey Camisi: Bu cami ilçemizde bulunur. Üzerinde bulunan kitabesine göre orada bulunan beylerden Hıdır Bey tarafında inşa edilmiştir. Hıdır bey tarafında bu yörede inşa edilen başka eserlerde bulunur. Bu caminin minaresi yıkılmıştır. Uzun yıllara cami yöre halkına hizmet etmiştir. Cami birçok kez onarımdan geçmesine rağmen içi doğallığını korumaktadır.

İbrahim Bey Camisi: Bu cami Kitabesine göre 1705 yılında “Gemen Aşireti”nden Murtaza Bey’in oğlu İbrahim Bey tarafından inşa edilmiştir. cami de çeşitli süslemeler bulunmaktadır. Bu süslemeler dikkat çekicidir. Ayrıca bu  Camide, diğer camilerde nadir olarak görülen, kıble yönünde on iki çizgiye bölünmüş bir güneş saati, namaz vakitlerinin belirlenmesinde kullanılmıştır.

Sonuç olarak bu şirin ilçemize yolunuz düşerse ilçemizde  bulunan bu tarihi yapıları ziyaret etmeden dönmeyiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz