Amasra ilçesi denince hepimizin aklına şüphesiz Barış Akarsu gelmektedir. Barış Akarsunun memleketi olduğundan dolayı ilk akla bu gelmektedir.
Amasra Gezilecek Yerler
Hatta Barış Akarsu 2007 yıllında yaptığı kaseti Amasra halkına ithaf etmiştir. İlçemiz şirin bir ilçedir. Buraya yolunuz düştüğünde mutlaka gelmelisiniz. İlçemiz ile ilgili bir gezi yazısı ele aldım umarım beğenirsiniz. Sorularınız olursa yorum kısmına ekleyebilirsiniz.
Göz at ;
- Amasra Gezilecek Yerler
- Amasra Plajı
- Amasra Müzesi
- Amasra Otelleri ve Amasra Otel Fiyatları
- Amasra Kalesi
- Amasra Nerede, Nasıl Gidilir
- Amasra Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
- Amasra Ağlayan Ağaç
- Amasra Fatih Camii
- Amasra Tavşan Adası
- Amasra Çekiciler Çarşısı
- Bartın Paintball Oyun Alanı Nerede, Nasıl Gidilir?
- Bartın Gezilecek Yerler
- Bartın’da Gezilecek 10 Yer
- Bartın Gece Hayatı
- Bartın’ın İlçeleri
- Amasra Gezilecek Yerler
- Karadeniz’de Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer
- Bartın Otelleri ve Bartın Otel Fiyatları
- Bartın Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu

Amasra, Bartın ilimize bağlı 4 ilçesinden biridir. İlçe şehir merkezine 17 km uzaklıktadır. Buraya ulaşmak için şehir merkezinden kalkan dolmuşlarla ulaşabilir.

Amasra; bir liman, turizm, tarih ve kültür kentidir. İlçemize gelenler hayret ediyor. İlçemiz Batı Karadeniz Bölgemizin hayat damarıdır. İlçemize gelenler burada ayrılmak istemiyor.
Gerek tarihi yapıları gerek doğal güzellikleri gerekse de mimari yapıları insanları büyülüyor. Fatih Sultan Mehmet bu ilçeyi fethetmek için buraya gelmiştir. Tepede ilçeye bakıp yanındakilere şu sözleri söylemiştir.
“Lala, lala!, Çeşm-i Cihan bu mu ola” diye söylenmiştir. Sonra elçi gönderip kale anahtarı getirsinler buraya zarar vermek istemiyorum demiştir. Daha sonra anahtarı getirip teslim etmişler. Savaş yapılmadan burası Osmanlının eline geçmiştir. İlçemizin Nüfusu 2015 yıllı itibari ile 15.067’dır.

Amasra Gezi Rehberi
Amasra Müzesi: İlçe merkezinde bulunan bu müze İlçemizin 3000 yıllık tarihini gözler önüne sermektedir. Amasra’da tek bulunan bu müze Amasra için önemli bir yere sahiptir. Amasra’da ilk müze 1955 yıllında Belediyenin bir odası yapıldı.
Daha sonra 1969 yıllında bir ilkokula taşındı. 1982 yıllında ise günümüzdeki müze tesis edildi. Müze 2 adet arkeolojik 2 adet ise etnografik olmak üzere toplam 4 adet sergi salonu bulunmaktadır. Bu salonlarda Helenistik, Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı dönemine ait eserler vardır. Birde bu müzeyi çevreleyen bir bahçe bulunur. Bu bahçede ise yakın tarihte olan eserler sergilenmektedir. Yolunuz düşerse mutlaka uğrayınız.

Kemerdere Köprüsü: İlçe merkezine 3 km uzaklıkta bulunan cevizlik vadisinde bulunur. Bu köprü Roma dönemine aittir. Bu köprü birçok onarımdan geçmiştir. Yolunuz düşerse bu tarihi yapıyı da ziyaret etmelisiniz.

Amasra Ağlayan Ağaç: Bu ağaç Boztepe’de bulunur. turistlerin aşırı ilgisini çekmektedir. Bu ağaç denizden aldığı nemi bünyesinde barındırdığı için yılda en az 2-3 defa yapraklarında çiselemesi, damlaması şeklinde olmaktadır. Özellikle Nisan –Mayıs aylarında olmaktadır. Bu ağacın asıl ismi Selvi Ağacıdır.
Fakat böyle nemden dolayı yapraklarında damlama olduğundan dolayı bu ismi almıştır. Ağaç yaklaşık 300-350 yaşında olduğu söylenir. Bu isimle aynı yerde Çay bahçesi bulunur. Burada çayınızı yudumlarken manzarayı seyretmek müthiş bir duygudur. Anlatılmaz yaşanılır denilir ya öyle işte. Kesinlikle yaşamalısınız.

Amasra Bakacak Mevki: İlçemize girerken düz devam ettiğinizde karşınıza yol ayrımı gelecektir. Bu yol ayrımına girmeden biraz daha devam ettikten sonra Amasra ilçemizin görüldüğü yerdir.
Burada bütün ilçe ayaklarınızın altında olmaktadır. Burada bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. İlçeyi izledikten sonra ilçe gezilir. Bu mevki ilçeye ilk girişte merhaba çıkışta evlada mevkisidir.

Amasra Çekiciler Çarşısı: Bu çarşını tarihi 17.yüzyıla dayanmaktadır. Birçok ağaçtan yapılan el emeği göz nuru el sanatların satıldığı çarşıdır. Merkezde bulunan bu çarşıya mutlaka uğramalısınız. Amasra’da dönerken burada hediyelik eşya almadan dönmeyiniz.

Amasra Gala Pazar: İlçemizde bulunan bu Pazar haftanın sadece iki günü yani Salı ve Cuma günleri burada kadınların yaptıkları el işi eşyaları burada satıldığı pazardır. O günlere denk gelirseniz uğrayın çok güzel şeyler bulacaksınız.

Direkli Kaya: İlçemizde bulunan bu yapı kesinlikle görülmeye değer bir yapıdır. 7 metre uzunluğunda bulunan bu yapı denizle bağlantılı bir havuz ve kayaya oyulmuş basamaklar ile mermerden bir iskele görülmektedir. Bu yapıyı Cenevizler tarafında inşa edildiği söylenmektedir.

Gürcüoluk Mağarası: İlçe merkezine 12 km uzaklıkta bulunan bu mağara Makaracı Köyü’nün Göller yazı mevkiindedir. Yaklaşık 169 m uzunluğunda bulunan bu mağara içeri girer girmez sizi farklı bir dünya karşılamaktadır. İçinde bulunan sarkıt ve dikitlerle kendinizi bir film sahnesinde hissedeceksiniz. Yolunuz düşerse mutlaka uğramanız tavsiye ediyorum.

Amasra Fatih Cami: İlçemizde bulunan bu cami 9. Yüzyılda Bizanslılar tarafında yapılan bir kilisedir. Amasra’nın fethi sırasında buraya gelen Fatih Sultan Mehmet burayı camiye çevirtilmiştir. Daha sonra birçok kez onarımdan geçen cami özgünlüğünü yitirmiştir. Görülmeye değer mimari bir yapısı vardır.

Amasra Plajı: yukarıdan da bahsettiğim gibi ilçemiz sadece tarihi bir kent değil aynı zamanda turizm kentidir. İlçenin kuzeyinde bulunan bu plaj yaz mevsiminde birçok kişi buraya akın etmektedir.
Deniz, kum ve güneş üçlüsü birde Karadeniz suyu da eklenince çok ayrı bir haz yaşayacaksınız. Kesinlikle yolunuz düşerse bu plaja uğramalısınız. Karadeniz’in serin sularına kendinizi teslim etmelisiniz.

Amasra Kalesi: İlçemizin merkezinde bulunan bu kale Zindan ve Sormagir kalelerin birleşmesinde oluşur. Kale Roma döneminde inşa edilmiş olup Bizans, Ceneviz ve Osmanlı döneminde çeşitli onarımlardan geçirilerek kullanılmıştır.
Kale içinde Bizanslıların yapmış olduğu küçük kilise bulunur. Ayrıca kiliseden Fatih Sultan Mehmet zamanında camiye çevrilen kile bulunuyordu. Şimdi yerinde Fatih Camisi bulunur. Kaleye girip gezdiğinde sizde tarihi bir haz bırakacaktır.

Kuş Kayası Yol Anıtı: Bu yapı ilçemize 4 km uzaklıkta bulunur. Bu yapı ilçemiz için çok önemli bir yere sahiptir. Çünkü bu yapının dünyada eşi ve benzeri bulunmamaktadır.
Burası Karayolu dinleme yeri olarak da bilinir. Burada kaya üzerinde bir kartal ve Kral heykeli bulunur. İlçemize yolunuz düşerse bu yapıyı mutlaka görmelisiniz. Bu yapıda tahrip olmadan tavsiye ediyorum.

Amasra Gece Hayatı, Gece Eğlencesi ve Gece Mekanları hakkında bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. << Amasra Gece Hayatı
merhaba.Ben İstanbul’dan gelicem Barış Akarsu’nun müzesi ve mezarı tam olarak nerede acaba?
Adresini atabilirmisiniz.
Amasra merkezinde bulunan mezarlık şehir merkezinden yürüme mesafesiyle 15dk uzaklıktadır. Amasra TTK yolu üzerinden(Amasra müzesinden yukarıya çıkarak) devam edilen yoldan Amasra şehir mezarlığına yani Barış Akarsu Mezarlığına ulaşabilirsiniz.