Arsuz ilçesi denince eminim hepimizin aklına farklı şeyler gelmiştir. Ama ben önce kendi aklımda geçeni söyleyim daha sonra siz de aklınıza geçeni yorum kısmına yazabilirsiniz. Ben arsuz hatta Hatay denince aklıma en fazla iki yada üç şey gelirdi.
Nedir bunlar işte ilimiz Suriye sınırında en son ana vatana katılan toprak, yemekleri ve insanları güzeldir. Bunlar yani birde tarihi bir şehir olduğunu biliyordum. Fazla bir şey beklemiyordum. Bir arkadaşın tavsiyesi ile bu yaz Arsuz’a uğradım. Ben aslında gitmek istemedim ama arkadaşın uzun uğraşları sonucunda kendimi Hatay’da buldum. Buradan ilk dolmuşla Arsuz’a geçtik 1,5 saat yolculuktan sonra Arsuz’daydık. Aman Allah’ım yanlış yere mi geldik diye arkadaşa söylendim.
Çünkü burası bildiğimiz Bodrum veya Çeşmeden hiç farkı yok. Ne kadar güzel bir yer anlatamam. Sahili ve tatil beldesi olan bu şirin ilçemize bugüne kadar neden gelmedim diye baya kendime kızdım. Aslında hep saklı cennet lafını kullanırız ya İşte ben o kelimeye resmen yaşadım. Ama böyle güzel bir yeri neden kimse tanıtmıyor. Yada niye biz bilmiyoruz. Diye düşündüm. Sonra bu yazıyı yazma gereği duydum. Sevgili okurlarım okuyup bilsin ve gidip görsün diye umarım yararlı bir yazı olur.

Arsuz, Hatay ilimize bağlı 15 ilçesinden biridir. İlçe şehir merkezine yaklaşık 87 km uzaklıktadır. Buraya ulaşmak için şehir merkezinden kalkan dolmuşlarla buraya ulaşmak mümkündür.

Arsuz ilçemiz Tarihi boyunca ” Rhosus”, “Rhopolis”, ” Port Panel” , “Kabev” ve “Arsous” gibi isimlerle anılmıştır. Arsuz 2012 yıllına kadar Hatay ilimize bağlı bir bucak iken bu tarihte ilçe statüsüne kavuşmuştur. İlçemize bağlı 8 mahalle ve 17 köyden oluşur. İlçemizin Nüfusu 2 Merkez Mahallede (Uluçınar, Arpaçiftlik) 2,547 kişi olmak üzere toplam 82.498 kişidir.

Arsuz Gezi Rehberi
İlçemiz birçok tarihi ve doğal güzelliğe imza atmış bir yerdir. Örneğin bir Çeşme’ye gidince herkes oraya deniz için gittiğini anlar yada Urfa’ya giden bir kişi tarihi yerleri görmek için gittiğini bilir. Fakat Arsuz ilçemize giden biri için bunu tahmin etmek gerçekten zordur.
Çünkü ilçemiz hem medeniyetlerin beşiği olarak bilinir. Birçok tarihi yapı bulunur. Aynı zamanda ilçemiz tatil beldesi olarak bilinir. Zaten tatil beldesi olma özelliğini yukarıda anlattım. Ayrıca ilçemizde yemekleri muhteşemdir. Burada deniz ürünleri veya yöresel yemeklerini de tatmanızı tavsiye ediyorum.

Arsuz’da Gezilecek Tarihi Yapılar





Arsuz Gece Hayatı ve Gece Eğlencesi hakkında bilgi edinmek isterseniz linke Tıklayınız. Arsuz Gece Hayatı
Arsuz Otelleri ve Arsuz Otel Fiyatları hakkında bilgi ve ayerıntı öğrenmek için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. << Arsuz Otelleri ve Arsuz Otel Fiyatları
Guzel yer katiliyorum.Plajların bakıma ihtiyacı var sadece …Şemsiyeler yetersiz (ufak ve güneşi fazla geçiriyor)Plaj kirli ve tuvalet yok.Denizi güzel kıyı hafif taşlık ama ilerisi kum ve fazla derin değil
Sibel hocam bilgilendirme için teşekkürler…
Kesinlikle çok bakımsız pislik içinde başka yerde böyle deniz olsa ne hale getirirler…tavsiye etmem temizlik sizin için önemliyse tabii…
Nergis hanım umarız sizin söylediğiniz sorunlara biran önce çözüm bulunur.
Kesinlikle katılıyorum zaman kaybı 🙄
SAYIN GEZGİN ARKADAŞIM MERHABA,
ARSUS TANITIMINDA EKLEMİŞ OLDUĞUNUZ “Meryo Hanna Kilisesi” HEM İSMİ YANLIŞ HEMDE EKLEDİĞİNİZ FOTOGRAF BAŞKA BİR YERE AİT .
BÖYLE BİR YANLIŞLIĞI NASIL YAPARSINIZ ANLAMADIM.
KİLİSENİN ADI “MAR YOHANNA KİLİSE”SİDİR.
ARAŞTIRMALARIMA GÖRE ARSUS TARİHTE 33 ADA SAHİPTİR.
SAYGILARIMLA
MURAT GÜNEYLİGİL
ARAŞT.YAZAR-ARSUS RESSAMI-ARTİSTRHOUSUS
Murat bey merhabalar.
İlgili yanlışlık düzeltildi. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Sevgiler saygılar.