Osmanlı dönemine ait önemli eserlerden biri olan Beykoz Kasrı İstanbul ilimizin Beykoz ilçesinde bulunur. Batılı tarzda yapılan bu eser Üsküdar’da bulunan Adile Sultan sarayına benzerdir.

Bu kasrı 1845 yıllında Mısır Valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa tarafından yapılmıştır. Mimarları Nigoğos Bey ve Sarkis Balyan adındaki Ermeni mimardır. Yapımı tam 11 yıl sürmüştür. Özel bir işçilik harika bir mimari ile ortaya çıkarılmıştır.
GÖZ AT
- Beykoz Gezilecek Yerler
- Beykoz Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
- Beykoz Kasrı
- Beykoz Korusu Nerede, Nasıl Gidilir
- Beykoz Otelleri
- Beykoz Riva
- Beykoz Üniversitesi
- İstanbul Gezilecek Yerler
- İstanbul Gece Hayatı
- İstanbul’da Gezilecek 30 Yer
- İstanbul’un En İyi 10 Turistik Gezi Noktası

Bu eser dönemin padişahı Abdulmecid Han için düşünülen kasır, yapımı tamamlanmadan vefat etmesi sebebiyle ondan sonra tahta geçen Sultan Abdülaziz Hana hediye edilmiştir.

Bu kasrı devlet erkânı için yapılmış olsa da devlet erkânı hiç kullanılmamıştır. Değişik zamanlarda değişik amaçlar için kullanılmıştır. İlk başta Darul Eytam yani yetimler yurdu olarak kullanılmaya başlandı. Daha sonra cumhuriyetle birlikte Sağlık merkezi olarak kullanılmaya başlandı. Günümüzde ise müze olarak kullanılmaktadır. Birçok ziyaretçi gelmektedir. Yolunuz düşerse mutlaka siz de gelip görmelisiniz.

Beykoz Kasrı Nerede?
Yalıköy, 34825 – Beykoz / İstanbul
Beykoz Kasrı Nasıl Gidilir?
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçip Kavacık istikametinden Beykoz’a ve kasra ulaşılabilir. Kadıköy’den buraya vapur bulunmaktadır. Anadolu Kavağı Kavacık arasında çalışan 15A Numaralı otobüsle de Servi Burnu durağında inerek kasra ulaşım mümkündür
Beykoz Kasrı Ziyaret Saat ve Günleri
Pazartesi ve Perşembe hariç 08.30 – 17.00 arasında ziyaret edilebilir.
Beykoz Kasrı Giriş Ücreti
Tam bilet 5, indirimli bilet 1 Lira’dır.
