Beykoz; İstanbul’un Anadolu bulunan bir ilçesidir. Beykoz’a Kadıköy ve Üsküdar’dan kalkan otobüsler ile ulaşabilirsiniz.
Beykoz Gezilecek Yerler
Dilerseniz Yeniköy İskelesinden kalkan motor ile 10 dakikada ulaşabilirsiniz. Beykoz; doğal havasını kaybetmeyen bir ilçedir. Özellikle köyleri ile dikkat çeken Beykoz’da çok sayıda doğal yerler bulunmaktadır.
GÖZ AT
- Beykoz Gezilecek Yerler
- Beykoz Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
- Beykoz Kasrı
- Beykoz Korusu Nerede, Nasıl Gidilir
- Beykoz Otelleri
- Beykoz Riva
- Beykoz Üniversitesi
- İstanbul Gezilecek Yerler
- İstanbul Gece Hayatı
- İstanbul’da Gezilecek 30 Yer
- İstanbul’un En İyi 10 Turistik Gezi Noktası


Yuşa Tepesi ve Hz. Yuşa Türbesi: İstanbul’un Çamlıca’dan sonra en büyük ikinci tepesidir. Adını içinde türbesini barındırdığı Hz. Yuşa’dan almıştır. Yuşa tepesinde İstanbul’un manzarasını izleyebilirsiniz. Bu tepede Hz. Musa ile aynı zamanda yaşayan Hz. Yuşa’nın türbesi bulunmaktadır.
17 metre uzunluğuna sahip kabri olan Hz. Yuşa türbesi yoğun ziyaretçi akımına uğramaktadır. Hz. Yuşa türbesini ziyaret ettikten sonra Boğaza karşı oturup Boğaz manzarasını seyredebilirsiniz.

İshak Ağa Çeşmesi: Kanuni Sultan Süleyman tarafından Beykoz’a ilk kez yapılan çeşme zamanla harap olmuştur. I. Mahmut zamanında İshak Ağa tarafından onarılan bu çeşme İshak Ağa ismi ile anılmaya başlanmıştır.
Tarihe uzun yıllar şahitlik eden İsmail Ağa Çeşmesi günümüze kadar sağlam olarak ulaşan yapılardandır. Beykoz Meydanında bulunan İsmail ağa Çeşmesi Osmanlı Dönemine ait motifleri ile oldukça dikkat çekici bir görünüme sahiptir.

Beykoz Merkez Camii: Beykoz Meydanında bulunmaktadır. Serbostani Mustafa Ağa Camisi olarak da bilinir. 19. Yüzyılda yapılan Osmanlı mimarisinin tüm özelliklerini taşıyan bu camii iç ve dış mimarisi ile harika bir güzellik oluşturuyor.
Beykoz Merkez Camii; Dikdörtgen yapısı, tek minaresi ve içindeki ahşap işlemeleri ile dikkat çekmektedir. 2006’da yapılan restorasyon çalışmalarından sonra kullanıma açılan bu tarihi camiyi ziyaret edebilirsiniz.

Yoros Kalesi: Ceneviz Kalesi olarak da bilinen Yoros Kalesi Sarıyer’in karşı kıyısında bulunmaktadır. Boğaz manzarası, yeşilliklerin arasındaki beyaz görüntüsü ile büyüleyici bir güzellik oluşturuyor.
Doğu Roma İmparatorluğundan kalan tarihi kale görülmesi gereken yerlerdendir. Ziyarete açık olan bu kaleyi ziyaret edip Boğaz manzarasını izleyebilirsiniz. Hemen kalenin yanında bulunan kafede ihtişamlı manzaraya karşı çay içebilir ve tüm yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Beykoz Kasrı: Osmanlı mimarisinin Batıyı örnek aldığı dönemlerde yapılmıştır. İlk yapıldığı zamanlar misafirleri ağırlama yeri olarak kullanılan Beykoz Kasrı daha sonraları Darul Eytam yani kimsesizler yurdu olarak kullanılmıştır.
İki katı olarak yapılan Beykoz Kasrı simetrik çalışmaları, ahşap işlemeciliği ve dış mimarisinde bulunan gösterişli varaklar ile oldukça dikkat çekici bir görünüm oluşturuyor. Beykoz Kasrı cumartesi dışında her gün ziyarete açıktır.
Beykoz Kasrı’na giriş ücreti 5 liradır. Müze kartı ile ücretsizdir. Beykoz Kasrı’nı ziyaret ederek harika mimarisine yakından şahit olabilirsiniz. Ayrıca kasrın büyük bir bahçe içerisinde bulunmaktadır. Bahçenin temiz havasında yürüyüş yapabilirsiniz.

Çağlar Boyu Aydınlatma Isıtma Koleksiyonu Müzesi: Beykoz’da bulunan bu müze ülkemizde bu alanda yapılan ilk ve tek müzedir. Mehmet Yıldız’ın 42 yıllık çalışmaları sonucunda ısıtma ve aydınlatma ile ilgili topladığı iki bini aşkın değerli eserler sergilenmektedir.
Müzede eski zamanlarda kullanılmaya başlanan şofben, kandil, şamdan çeşitleri gibi çeşitli ısınma ve aydınlanma araçları bulunmaktadır. Size farklı bir deneyim yaşatacak bu müzeyi görmenizi tavsiye ederim.

Beykoz Korusu: Abraham Paşa Korosu olarak da anılan İstanbul Boğazı kenarında bulunan Beykoz Korosu; Paşabahçe semtinden başlayarak Riva Köyüne kadar uzanmaktadır. Beykoz Korosu manzarası, yeşil tabiatı ve temiz havası ile İstanbul’un kalabalığından uzaklaşıp nefes aldıracak bir yerdir. Koronun içinde sosyal tesisler bulunmaktadır. Asırlık çınarlar ve çeşitli ağaçlar ile bok oksijene sahip bu alanda restoran, kafe, çocuk oyun alanı ve piknik alanı bulunmaktadır. Spor ve piknik için uygun olan Beykoz Korosunda keyifli zamanlar geçirip, Boğaz manzarasını seyredebilirsiniz.

1-İstanbul Gezi Rehberi
2-İstanbul’da Gezilecek 30 Yer
3-İstanbul’da gezilecek 10 Yer
4-İstanbul Gece Hayatı
5-İstanbul Otelleri ve İstanbul Otel Fiyatları
6-Beykoz Otelleri ve Beykoz Otel Fiyatları

