gezilecekyerlercom
gezilecekyerlercom

Yüreğir Hakkında

Yüreğir, Torosların eteğinde kurulan Çukurova Üniversitesinin güneyinden başlayıp, doğuda Misis havzası, batıda Seyhan Nehri, güneyde Karataş ovası ile çevrelenmiş bölgede bulunan yerleşim alanıdır. Yüreğir adı, M.S. 1250-1352 yılları arasında yerleştikleri ovaya da adını veren Oğuz Türklerinin Üç Oklar Boyu’na mensup Yüreğir Aşiretinden gelmektedir. Yüreğir, ilk ve orta çağda önemli yerleşim merkezlerindendir.

Yüreğir Nerededir?

Yüreğir, Türkiye’nin güneyinde Akdeniz Bölgesinde bulunan Adana İline bağlıdır. Yüreğir nüfusu 415.198 kişiden oluşmaktadır.

Yüreğir Hangi Bölgededir?

Yüreğir ilçesi, Adana’nın ilçelerinden kuzeyinde Sarıçam, doğusunda Ceyhan, güneyinde Karataş ve Yumurtalık, batısında Seyhan ve kuzeybatısında da Çukurova ilçeleriyle komşudur. Adana’nın merkez ilçelerinden olan Yüreğir’in il merkezine uzaklığı ise yaklaşık 1 km’dir

Yüreğir Hangi Şehirdedir?

Yüreğir ilçesi Adana’nın merkez ilçesi olmasından dolayı ulaşımı gayet kolaydır. Yüreğir ilçesi Adana ilinin ortasından geçen Seyhan Nehri ile Seyhan ilçesinden ayrılmıştır. Misis ören yeri, Misis  köprüsü, Roma bazilikası, Misis mozaik müzesi, Havraniye kervansarayı gezilecek önemli yerlerdendir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz