Denizli'de Gezilecek Yerler

Denizli Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 32 Yer! Nereye Gidilir, Nereler Gezilir? Denizli Ülkemizin Ege Bölgesinde bulunan harika bir ildir. İlimize bağlı 19 ilçe bulunur. İlimizde gezilip görülecek birçok yer bulunur. Özellikle bir doğa harikası olan Pamukkale Travertenleri ilimizin can damarıdır.

Denizli Gezilecek Yerler

Sadece ilimizin değil ülkemizin de can damarıdır. Bu doğa harikasını görmek için dünyanın çeşitli yerlerinde insanlar gelmektedir. İlimizde bunun dışında birçok tarihi yapı ve doğal güzellik bulunur.

Göz at ;

  1. Denizli Gezilecek Yerler
  2. Denizli’de Gezilecek 10 Yer
  3. Denizli Gece Hayatı
  4. Denizli Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
  5. Denizli Paintball Oyun Alanı Nerede, Nasıl Gidilir?
  6. Denizli Termal Oteller ve Denizli Termal Otel Fiyatları
  7. Denizli Otelleri ve Denizli Otel Fiyatları
  8. Ege Bölgesi Şehir Otelleri ve Ege Bölgesi Şehir Otel Fiyatları
  9. Denizli Kayak Merkezi
  10. Ege’de Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer
  11. Pamukkale Denizli
  12. Pamukkale Travertenleri
  13. Pamukkale Gece Hayatı
  14. Pamukkale Otelleri ve Pamukkale Otel Fiyatları

Daha fazla ayrıntı için Denizli Gezi Rehberi yazımıza Göz atabilirsiniz. Yazıyı görmek için TIKLAYINIZ. Siz değerli okurlarımız için 10 güzide yer seçtik umarım beğenirsiniz. Sormak istediğiniz veya eklemek istediğiniz bir şey olursa yorum kısmına yazabilirsiniz.

Pamukkale Travertenleri

Muazzam güzelliğiyle beni büyüleyen ve sizi de büyüleyeceğine inandığım doğa harikası bir yerle ilgili izlenimlerimi aktaracağım.

siz değerli okuyucularıma. Denizli Pamukkale travertenleri pamuktan yapilmis bir masal diyarı adeta. Burayı ilk gordugunuzde neden daha once gelmedim diye hayiflanacaksiniz eminim.Ayaklarınız yere ilk bastiğinda hissettiginiz tortunun yumusakliğiyla benzeri olmayan bir keyif yaşayacaksınız.

Üstelik vücudunuzdaki toksinleri buradaki minarellerle dışarı atacaksiniz. Travertenlerin olusumundan bahsedecek olursak travertenlerinin olusumunda kalsiyum ve hidrokarbonat acisindan zengin olan suyun yüzeye cikip oksijenle teması sonucunda geriye kalan kalsiyum karbonatin çöküşüyle birikerek oluşur.

Pamukkale travertneler bolgesinde 17 sicak su alani bulunmaktadir ve bu kaynaklarin geçmişi antik donemlere dayanmaktadir.

Pamukkale travertenleri UNESCO tarafindan 1990 li yillarda dünya kültür miras listesinde yer alan 2.doğal sit alanıdır.Bu dönemden önce bilinçsizce kullanilip çeşitli kirlikler olussada bu listede varligini korumak ve bu doğa harikasindan faydalanmak için çeşitli onlemler alinarak günümüze kadar ulaşabilecek bir facianın önüne geçilmiştir.

Yapilan duzenlemelerle travertenlerin teras kismina girilmiyor,ancak ayakkabisiz size ayrilan yerlerde yuruyebiliyir ve yine size ayrilan icerisinde mineraller bulunan şifalı sularda yüzebiliyirsunuz. Pamukkaleye gittiginizde Hieropolis antik kentin icindeki Kleopatra havuzu en kacirilmamasi gereken yerlerdendir.

Bunun yaninda Laodikeia Antik kenti ve Karahayıt kaplicalarinida es gecmemek lazim. Birde adrenalini sevenler icin bir tavsiyemiz Microligh ile Denizliyi tepeden seyredip yamac paraşütü yapabilirsiniz.

Sonuç olarak yasadigim deneyimlerden yola çıkarak hem şifa bulmak için hem eğlenmek icin hem de bu farkliligi yasamak için gidip Denizli Pamukale travertenlerini görün orayı yaşayın derim.

Hierapolis Antik Kenti

Pamukkale ilçe merkezinde yer almaktadır. Bergama Kralı II. Eumenes tarafından M.Ö. 197 yılında kurulan antik kent bir kür merkezi olarak uzun yıllar boyunca kullanılmıştır.

Travertenlere ve termal sulara yakın olan bu antik kent döneminin en iyi tedavi merkezlerindendir. Hierapolis Antik Kenti daha sonraki dönemlerde Roma ve Bizans Egemenliği tarafından da kullanılmıştır. Bu antik kentin en büyük yapısı olan Roma Hamamı günümüzde çeşitli eserlerin sergilendiği Arkeoloji Müzesi olarak kullanılmaktadır.

Hierapolis Antik Kentinde yer alan tiyatro, surlar, kapılar, Aziz Philippus Mezarı, Nekrpol alanı ve antik havuz günümüze ulaşan tarihi yapılardandır. Antik kentin içine girdiğinizde bu tarihi yapıları görebilirsiniz. Antik Kentin tarihi caddeleri, surları ve kapılarını gördüğünüzde hayran kalacaksınız.

Bu antik kentin en dikkat çekici yapısı Apollon Tapınağıdır. Mağaranın üstüne yapılan Apollon Tapınağı görkemli yapısı ile kente ayrı bir güzellik katmaktadır. Bu antik kent yoğun ziyaretçi akımına uğramaktadır. UNESCO Dünya Miras yer alan Hierapolis Antik Kentini ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Kaklık Mağarası

Honaz ilçesine bağlı Kaklık Kasabasında yer almaktadır. Kaklık Mağarası içinde yer alan traverten basamakları ile dikkat çekmektedir. Kaklık Mağarası içinde bulunan traverten basamaklarından dolayı Pamukkale Mağarası olarak da anılmaktadır.

Kaklık Mağarası sarkıtları, dikitleri ve mağaranın sürekli akan ve damlayan duvarlarında oluşan sarmaşık türü bitkileri ile muhteşem bir güzellik oluşturmaktadır. Honaz ilçesinin önemli bir turizm merkezi olan Kaklık Mağarası yapılan aydınlatmaları sayesinde rahatlıkla gezebilir ve tüm güzelliğine yakından şahit olabilirsiniz.

Kaklık Mağarası içinde çok sayıda termal su yer almaktadır. Berrak, renksiz ve kükürt kokulu olan bu termal sular bazı cilt hastalıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca Kaklık Mağarasının yakınında yüzme havuzu, küçük bir anfi tiyatro, kafeterya ve seyir alanı bulunmaktadır. Muhteşem güzelliği ile hayran bırakan Kaklık Mağarasını ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Acıgöl (Çardak Gölü)

Çardak ilçesi ile Afyon’un ilçesi olan Dazkırı arasında yer almaktadır. Söğüt Dağlarından inen su ile beslenen Acıgöl’ün suları acı ve tuzludur.

Acıgöl içinde barındırdığı sodyum ve sülfattan dolayı gölün çevresinde kimyasal tesisler kurulmuştur. Acıgöl’ün en çok dikkat çeken yönü havuzlar halinde gölün ayrılmış olmasıdır.

Acıgöl’ü oluşturan havuzlar arasında bulunan setlerde araba ile ya da yürüyerek ilerleyebilirsiniz. Farklı bir görünüme sahip Acıgöl’ü ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Apollon Lairbenos Tapınağı

Çal ilçesine bağlı Bahandılar Köyüne 4 km uzaklıkta bulunan küçük bir tepe olan Asartepe üzerinde yer almaktadır. Apollon Tapınağı Anadolu Tanrısı Apollon Lairbenos adına adanmış kutsal bir alandır. Tapınak M.S. 2. Yüzyılda Kral Hadrianus tarafından inşa ettirilmiştir.

Menderes vadisine haki bir noktada yapılan tapınak görülmesi gereken tarihi eserlerdendir. Tapınağın etrafında bulunan sunak kısmında çeşitli sunaklar ve steller yer almaktadır. Çok sayıda tarihi eserin bir arada bulunduğu Apollon Laibernos Tapınağı günümüze sağlam olarak ulaşmıştır. Ziyarete açık olan Apollon Tapınağını ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

Atatürk Evi Etnografya Müzesi

Merkezefendi ilçesinde yer alan Saraylar Mahallesinde bulunmaktadır. Müzenin binası  19. Yüzyılda iki katlı olarak inşa edilmiştir.Bu tarihi bina 1984 yılından beri müze olarak hizmet vermektedir.

Müzenin giriş katında takılar, el işlemeleri, ahşap oyma hat örnekleri, işlemeli kadın giysileri, kılıçlar, tüfekler ve sancak sergilenmektedir. Müzenin ikinci katında ise işlemeli kadın ve erkek giysileri giyen mankenler ve Atatürk’ün Denizli ziyaretinde kaldığı oda ve çalışma odası yer almaktadır. Denizli’nin kültürel zenginliğini görmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Honaz Dağı Milli Parkı

Ege Bölgesinin en yüksek dağı olan Honaz dağı Denizli’nin Honaz ilçesinde yer almaktadır. 1995 yılında milli park ilan edilen Honaz Dağı Milli Parkı zengin bitki örtüsü ile ön plana çıkmaktadır. Honaz Dağı Milli Parkında karaçam, kızılçam ve ardıç ağaçları yer almaktadır.

Yeşil tabiatı dışında milli park içinde barındırdığı çeşitli hayvan türleri ile dikkat çekmektedir. Çeşitli doğa sporlarına ev sahipliği yapan Honaz Dağında yelken kanat ve yamaç paraşütü yapılmaktadır. 1. Dünya Hava Olimpiyatları Yelken Kanat ve Yamaç Paraşütü yarışmaları Honaz Dağında yapılmasından dolayı burası önemli bir doğa sporu merkezine dönüşmüştür.

Ayrıca Honaz Dağında kışın kayak da yapılmaktadır. Burada bulunan dinlenme tesislerinde günübirlik tatil yapabilirsiniz. Ayrıca Honaz Dağı Milli Parkı piknik yapmak için de uygun alanlara sahip.

Güney Şelalesi

Güney ilçe merkezine 5 km uzaklıkta yer almaktadır. Güney Şelalesi birinci derece sit alanı ve ülkemizin 23. Doğa harikası kabul edilmektedir. Menderes Nehrinin kenarında yer alan Güney Şelalesi Cindere Dağı yamacında çıkan sulardan oluşmaktadır.

Kireçli sulara sahip olan Güney Şelalesi kireçli sularından dolayı şelale yatağında basamak ve kalker oluşmuştur.Basmak ve kalkerlerden inen su harika bir görüntü oluşturmaktadır. Yeşillikler içinde dökülen şelale doğal güzelliği ile görülmesi gereken yerlerdendir. Güney Şelalesi akan suları ile harika sarkıt ve dikitlere sahip Damlataş Mağarasını oluşturmuştur.

Damlataş Mağarası içinde yüzme imkanı olan göl yer almaktadır. Güney Şelalesi çevresinde kafe, büfe, kır lokantası ve piknik alanları bulunmaktadır. Şelalenin ihtişamlı manzarasına karşı oturup keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Ayrıca Güney Şelalesinde gün doğumu ve gün batımını izlemenizi tavsiye ederim.

Keloğlan Mağarası

Acıpayam ilçe merkezine 18 km uzaklıkta yer alan Dodurgalar Kasabasının 3 km batısında yer alan Mallı Dağın Doğu yamacında bulunmaktadır. Keloğlan Mağarası Dodurgalar Mağarası olarak da anılmaktadır.

1990 yılında keşfedilen Keloğlan Mağarası 2003 yılında turizme kazandırılmıştır. 145 metre uzunluğunda, 5 ve 6 metre yüksekliğinde olan  Keloğlan Mağarası dikitleri, sarkıtları ve su damlacıkları ile gizemli bir güzellik oluşturmaktadır.

Ulaşım problemi olamayan Keloğlan Mağarasına rahatlıkla ulaşabilir ve içini rahatlıkla gezebilirsiniz.Mağaranın içinde gezi yolları aydınlatıldığı için bütün güzelliklerini rahatlıkla görebilirsiniz.

Keloğlan Mağarasının havası astım hastalığına iyi geldiği için astım hastaları tarafından yoğun ilgi görmektedir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist alan Keloğlan Mağarasının gizemli ve büyüleyici güzelliğini görmek için ziyaret edebilirsiniz.

Yeşidere Şelalesi

Pamukkale ilçe sınırlarında yer almaktadır. İlçenin en güzel yerlerinden biridir. 55 metre yükseklikten dökülen şelale enfes bir görüntü oluşturuyor. Yeşillikler içinde kar beyazlığında akan suyu ile büyüleyici bir güzellik oluşturan Yeşildere Şelalesi görülmesi gereken yerlerdendir.

Yeşildere Şelalesinin çevresi ağaçlar ile kaplı ilkbahar ve yaz aylarında rengarenk çiçeklerin açması ile doğa harikası bir güzellik oluşturmaktadır. Ayrıca şelalenin çevresinde alabalık tesisleri bulunmaktadır. Şelalenin serin havasında muhteşem manzarasına karşı oturup keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Gümüş Su Şelalesi

Denizli ilimize yolunuz düştüğünde mutlaka gelip görülmesi gereken yerlerden biridir. Bu ilçeden şelaleye varınca şelalenin manzarası ile adeta büyüleneceksiniz. 30 metre yükseklikte akan buz gibi suyun vermiş olduğu serinliği vücudunuzda hissediyorsunuz. Suyun şırıl şırıl akması sizi ferahlatıyor. Şelaleye karşı durup flaşların patladığına şahit oluyorsunuz. Burada akan suyun tatlı ve güzel olmasından dolayı gümüş suyu ismini almıştır. Buraya sevdiklerinizle birlikte güzel bir piknik yapabilirsiniz.

Çal Kayı Pazarı Camii

Denizli ilimizin Çal ilçesine bağlı Şapçılar Mahallesinden bulunan tarihi bir cami olan Çal kayı pazarı Camisi hakkında gözlemlerimizi aktaracağız. Meşhur oğuz boylarına sahip Osmanlı devletinin kayı isminin aldığı bu pazarlar Osmanlı tarihi açısında önemli bir yere sahiptir. Kaymakçı Mustafa paşaya ait bu çarşı ve cami 1727-1728 yıllarında yapıldığı rivayet edilmektedir.

Tabea Antik Kenti

Tarihi yerleri gezmek istiyorsanız bunun için Denizli ilimiz doğru bir adrestir. ilimizde bulunan birçok yapıdan anlaşıldığı gibi birçok medeniyette ev sahipliği yapmıştır. Bunlardan biri de kale görünümlü olan Tebea antik kentidir. Bu kent Büyük İskenderden sonra bu bölgede kurulan bir devlettir. Bu devlet kendi adına önce gümüş sonra bronz silke bastırılmıştır. Konumundan dolayı önemli bir ticaret merkezidir Aynı zamanda. Burada birçok tarih yapı bulunmaktadır. Bizans,roma, Selçuklular, Osmanlı vb. birçok kültüre ait yapı bulunmaktadır.

Beycesultan Türbesi

Denizli ilimizde bulunan bu türbe Selçuklular dönemine ait olunduğu söyleniyor. Çünkü mimarisi Selçukluların mimarisine benzemektedir. Aynı ismi taşıyan bu yörede bir höyük vardır. Yüksekliği 20 metre olan bu türbe höyük üzerinde kurulmuştur. Türbe; kesme taş, devşirme mermer ve tuğla kullanılmıştır.

Türbenin doğusunda yüksek olmayan bir kapı güneyinde bir pencere bulunmaktadır. Türbe uzun zamandır bakım ve onarımda geçilmediği için harabe görünümündedir. 2010 yıllında restorasyon çalışmaları yapılmıştır. türbenin yanında bir sanduka bulunmaktadır. türbe ve sandukaya ait kitabe bulunmadığında kesin bilgilere ulaşmıyoruz. Ayrıca burada yapılan kazılar yaklaşık 5000 yıl öncesine ait yerleşik yerleri bulunmuştur.

Çardak Kervansarayı

İlimizde bulunan bu han tarihi Anadolu Selçuklulara dayanmaktadır. Hanın üzerinde bulunan kitabe de edindiğimiz bilgilerden yola çıkarak sizleri aydınlatmak istiyoruz. Bu han 1230 yıllında Selçuklu hükümdarı Alaeddin Keykubat ve kölesi ve Emiri Esededdin ayaz bin Abdullah tarafında yaptırılmıştır. Geniş avlusuyla sade mimarisiyle dikkat çeken bu han altı bölümden oluşmaktadır.

Anadolu Selçuklular denince insanın aklına hemen ticaret gelmektedir şüphesizi. Bu ticaret sırasında konaklama yeri olarak da Anadolu’nun her yerine kervansaray yapmışlardır. bunlardan biri de Çardak Kervansarayıdır. Fakat bu kervansaray diğerlerinde farklı kılan biraz lüks olmasıdır. Selçuklu hükümdarı Alaaddin Keykubat seferler sırasında burada konaklandığı söylenmektedir. ayrıca halk arasında burası Hanabad olarak da bilinir.

İlbadı Mezarlığı ve Camii

Denizli ilimizde bulunan bu tarihi mezarlık aslında bize tarihi gösterme ve okuma fırsatını sunmaktadır. İlbadı mezarlığı 14. Ve 15 . yy. ait olduğu rivayet edilmektedir. Bu mezarlıkta yatan çok önemli zatlar olduğu da başka rivayetler arasındadır. Bir yamaç üzerinde kurulan bu mezar Bizanslarla yapılan savaşta şehit düşen Mehmet Gazi’nin mezarı da burada bulunmaktadır.

Onun dışında yedi türbe olarak anılan türbe de burada dır. Ayrıca haçlılar ta rafında şehit edilen Fatma yıldız Hanım’ın mezarı da bu mezarlık içindedir. Mezarlık hakkında tam olarak bilgi sahibi değiliz çünkü 1920 yıllında Demir Mehmet isyanıyla bu mezarlık yakılmıştır. Ve burada bulunan sandukalar yakılmış olup bilgiler kül olmuştur. Şehrin dışında bulunan bu mezarlık günümüzün kentleşmesiyle şehrin içinde kalmıştır. Denizli mezarlık müdürlüğü tarafında korunmaktadır. Ayrıca bu bölgede bulunan ve aynı isimle anılan bir de camisi bulunmaktadır.

Hacıbaki Camii

Pamukkale ilçemizde bulunan bu cami yapılış tarihi hakkında kesin bilgi bulunmamaktadır. Rivayete göre Osmanlı eseridir. Denizli ilimizde bulunan ve ilimize büyük hizmetler yapan Hacı Baki tarafında inşa edilmiştir. Caminin dış kapısına açılan camları dikdörtgen şeklindedir.

Üzeri çatı ile örtünmüş olup alaturka kiremitle kaplıdır. Duvarlarında kalemişi sanat eserlerini çok yakın zamanda boya ile kapatılmıştır. Yakın zamanda özgünlüğünü bozmadan restore edilmiştir. Sonuç olarak bu ilimizde bulunan tarihi camiyi ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Çal Kısık Kanyonu

Kısık Kanyonun yüksekliği 80 metre dik yamaçta bulunan Asma Köprüde yürüyüş yapma yolu vardır. Yaklaşık 650 metre uzunluğunda bu yol buraya gelen ziyaretçilerin yürüyüş yaptıkları yerdir.

Aziz Philippus Martriumu

Denizli ili, Pamukkale ilçe sınırında bulunan Aziz Philippus Martriumu, gezilip görülmeye değer tarihi bir yerdir. Hierapolis Antik kentin Kentinin birçok yapıda önemli özeliğe sahiptir. Bu özelikleri 3 kategoride sıralayabiliriz.

Trapezapolis Antik Kenti

İlimizin antik kenti bulunduğu yere gittiğinizde sizde şahit olacaksınız orada bulunan tarih siz kaç asır öncesine götürecektir. Burada bulunan antik kentin kuzeyden güneye doğru uzanan düzlük üzerine kurulduğu ve bunun da coğrafi şartlara göre şekillendiği anlaşılmaktadır. Yüzeyde bazı kalıntılar görmeniz mümkündür. yapılan araştırmalarda bu kalıntıların Bizans ve Roma dönemine ait olunduğu söylenmektedir. Ayrıca yerin altında aydınlatılmayı bekleyen birçok kalıntı mevcuttur. Yeterli araştırma yapılmadığında bu antik kenti aydınlığa kavuşturulamaz. Yıl boyunca yerli yabancı birçok ziyaretçi uğramaktadır.

Sultan Murat Camii

İlimizde bulunan bu cami sultan murat zamanında inşa edilmiştir. caminin mimarisinde moloz taş, kesme taş, tuğla kullanılmıştır. 15. Yüzyılda inşa edilen bu cami bugün harabe durumundadır. Şehir merkezin dışında kurulan bu cami uzun zaman bakım ve onarım yapılmadığı için bugün kullanılamaz haldedir. Bu caminin yanında Yalıncak yatırı de bulunmaktadır. bu türbe de birçok mezar bulunmaktadır. Günümüzde yıkılan bazı yerleri onarımdan geçirmişlerdir. Fakat onarıma daha ihtiyacı olduğuna şahit olduk. Sonuç olarak bu ilimize yolunuz düştüğünde bu tarihi camiyi ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Hierapolis Antik Kenti içinde, 14.000 metrekarelik bir alan üzerinde kurulmuştur. Burada antik kent içerisinde çıkarılan çok sayıda tarihi yapı sergilenmektedir. Bu eserler; Lahitler ve Heykeller Salonu,Küçük Eserler Salonu ve Hierapolis Tiyatrosu Buluntuları Salonu olmak üzere üç ayrı salonda sergilenmektedir. Buraya yolunuz düşerse mutlaka gelip tarihi yolculuğa çıkıp bu harika eserleri daha yakında inceleyebilirsiniz. Hierapolis Arkeoloji Müzesi günümüzdeki görünümüne 24 Nisan 2000 tarihinde kavuşmuştur.

Hierapolis Antik Kenti

Denizli ilinin 18 kilometre kuzeyinde yer alan Hierapolis Antik Kenti dünyaca meşhur beyaz cennet Pamukkale’nin hemen yanı başında yer almaktadır. Hierapolis Antik Kenti MÖ. 2. yüzyılda Bergama Kralı 2. Eumenes tarafından kurulmuştur. Çal Dağı’nın güney eteklerinden gelen kalsiyum oksit içeren suların oluşturduğu görkemli beyaz travertenler içinde yer alan Hierapolis Antik Kenti;

Helenistik ve erken Hristiyanlık dönemine ait kalıntılar içermektedir. Önemli bir antik kent olan Hierapolis Antik Kenti UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almaktadır. Hierapolis Antik Kentinde Frontinus Caddesi, Agora, Kuzey Bizans Kapısı, Güney Bizans Kapısı, Çeşme binası, İon Sütun Başlıklı Ev, Apollon kutsal alanı, surlar, Ortaçağ Selçuklu Kalesi kalıntıları, tiyatro, köprü, kilise ve hamamı ziyaret edebilirsiniz.

Keloğlan (Dodurgalar) Mağarası

Denizli ili, Acıpayam ilçe sınırında bulunan Keloğlan (Dodurgalar) Mağarası, 1990 yılında bir çoban tarafında keşfedilip, 2003 yılında turizme kazandırılmıştır. 145 metre uzunluğunda, 5 ve 6 metre yüksekliğinde olan Keloğlan Mağarası dikitleri, sarkıtları ve su damlacıkları ile gizemli bir güzellik oluşturmaktadır.

Karahayıt Kaplıcaları

Denizli ili, Pamukkale ilçe sınırında bulunan Karahayıt Kaplıcaları, gezilip görülmesi gereken bir şifa kaynağıdır. Karahayıt Kaplıcalarında bulunan su bileşimleri Pamukkale kaynağıyla benzerlik göstermektedir. Kaynak suyun sıcaklıkları; 420, 500 ve 560 derecedir. Aynı zamanda içme suyu olarak kullanılan bu kaplıca suyu birçok hastalığa şifa olmaktadır. Buraya her yıl çok sayıda kişi ziyaret etmektedir. Buraya mutlaka gelip sevdiklerinizle birlikte gelip şifa niyetine suyunu içip banyo yapabilirsiniz.

Atatürk Evi Etnoğrafya Müzesi

Müze binası, yapılış tarihi hakkında elimizde net bir bilgi yoktur. Fakat 19. yüzyıl sonlarında yapıldığı tahmin edilmektedir. Cumhuriyetin ilk yıllarında parti binası olarak kullanılmıştır. 4 Şubat 1931 yıllında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Denizli ziyareti sırasında bir gece burada konaklanmıştır. 1950 yıllında Sağlık Bakanlık devredilmiştir.

1977 yıllında Kültür Kültür Bakanlığı tarafından anıt eser olarak tescil edilerek koruma altına almıştır. 1981 yıllında restore edilerek 1984 yıllında müze olarak hizmet etmiştir. Müze iki katlı olup Müzenin giriş katında takılar, el işlemeleri, ahşap oyma hat örnekleri, işlemeli kadın giysileri, kılıçlar, tüfekler ve sancak sergilenmektedir. Müzenin ikinci katında ise işlemeli kadın ve erkek giysileri giyen mankenler ve Atatürk’ün Denizli ziyaretinde kaldığı oda ve çalışma odası yer almaktadır. Denizli’nin kültürel zenginliğini görmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Ornaz Vadisi

Denizli ili, Merkezefendi ilçe sınırında bulunan Ornaz Vadisi, Gezilip görülmeye değer bir piknik alanıdır. Bu Vadi, doğada yürümeyi, Piknik yapmayı ve fotoğraf çekmeyi sevenler için harika bir yerdir. Vadi içerisinde farklı büyüklüklerde çok sayıda şelale bulunur. Bu şaleler eşliğinde mangalınızı yakıp huzur içerisinde bir gün yaşayabilirsiniz.

Akhan Kervansaray

Denizli ili, Çardak ilçe sınırlarında bulunan Akhan Kervansaray, 1299 yılında Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından inşa ettirilmiştir. Sultan hanlarına benzeyen Çardak han Kervansara’yı görülmesi gereken tarihi eserlerdendir. Büyük bir avluya 6 bölümlü olarak yapılan han iç ve dış mimarisi ile harika bir güzellik oluşturmaktadır. Günümüzde farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Burada birçok farklı etkinlik- organizasyona hizmet vermektedir. Buraya yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.

Boğaziçi Kasabası Eski Camii

Denizli ili, Baklan ilçe sınırında bulunan Boğaziçi Kasabası Eski Camii, 1767/1768 yılları arasında inşa edilen bir Osmanlı eseridir. Dikdörtgen planlı bu cami kesme taş ile inşa edilmiştir. Mimarisi oldukça dikkat çekicidir. Özellikle süslemeler görülmeye değerdir. Buraya yolunuz düşerse mutlaka bu tarihi camiyi ziyaret edin.

Ağlayan Kaya Yeşildere Şelalesi Hocanın Yeri

Yeşillikler içinde kar beyazlığında akan suyu ile büyüleyici bir güzellik oluşturan Yeşildere Şelalesi görülmesi gereken yerlerdendir. Yeşildere Şelalesinin çevresi ağaçlar ile kaplı ilkbahar ve yaz aylarında rengarenk çiçeklerin açması ile doğa harikası bir güzellik oluşturmaktadır. Ayrıca şelalenin çevresinde alabalık tesisleri bulunmaktadır.

Şelalenin serin havasında muhteşem manzarasına karşı oturup keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Ayrıca buraya Ağlayan Kaya denilmesinin sebebi ise bölgede bulunan Yeşildere Şelalesinin ağlayan bir kayayı andıran harika bir görüntüyü ortaya çıkmasındadır. Sırf bu görüntüyü görmek için ülkenin çeşitli yerlerinde çok sayıda kişi buraya akın eder. Özellikle bahar aylarında coşan şelale suyu harika görüntüler ortaya çıkarmaktadır. Burada yaklaşık 30 yıl önce Hocanın yeri diye bir tesis açılmış. Burada şelale eşliğinde oturup balıkların harika tadına bakabilirsiniz. Bölgede tek olup gelen ziyaretçileri memnun bir şekilde ayrılmasına vesile olmaktadır.

Yazır Camii

Denizli İli, Acıpayam ilçe sınırında bulunan Yazır Camii, 1801 yıllında Hacı Ömer Efendi tarafından inşa edilmiştir. Kare planlı olarak inşa edilen cami, ahşap sütunları, mihrabı, iç duvar süslemeleri ve bitki ve ağaç motifleri süslemeleri ile dikkat çekmektedir. İlk inşa edildiğinde toprak dama sahipken daha sonra modern mimariyle restore edilmiştir. Günümüzde gayet iyi durumda olup ibadete açıktır.

Denizli Kayak Merkezi

Denizli Kayak Merkezi’nde; En uzunu 1700 metre, ikincisi 1500 metre, üçüncüsü ise 700 metrelik olmak üzere 3 adet mekanik tesis hattı (II Telesiyej ve I Teleski) vardır. Bunun dışında burada, 2 telesiyej, 1 teleski ve yürüyen bant bulunuyor. Kış ayın başlamasıyla yöre halkı ve çevre illerden buraya akın başlamaktadır. Buraya gelenler doyasıya kayak keyfi yapmaktadır. Ayrıca belediye bünyesinde ücretsiz spor kursları düzenlenmektedir. Buraya sevdiklerinizle birlikte gelip kış sezonunda içinizi ısıtabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz