Batum

Batum Gezi Planı, Gezilecek Yerler ve Gece Hayatı Rehberi

  1. Hakkında Bilgi
  2. Günlük Gezi Planı
  3. Gezilecek Yerler
  4. Ulaşım
  5. Alışveriş
  6. Yeme İçme
  7. Nerede Kalınır
  8. Gece Hayatı
  9. Turlar
  10. Konsolosluklar
  11. Dikkat Etmeniz Gerekenler

Hakkında Bilgi

Batum kenti yüzde 65 civarında Hristiyan ve geri kalanın Müslüman olduğu bir Gürcü kentidir. Türklerin en çok gittiği yurt dışı kentidir. Yılda neredeyse 1.5 milyon civarı vatandaşımız bu kente gelmektedir. Şehirde kullanılan para birimi Laridir. Özellikle son 10 yılda kentin düzenlenmesinde büyük yol kat edilmiş ve Misafirlerin rahat edeceği bir şekile konulmuştur.

Batum’a geldiğinizde hemen her yerde Türk vatandaşı görürseniz şaşırmayın sakın. Normalde 200 bin olan yerel halkın nüfusu, özellikle yaz aylarında gelen Türklerle birlikte milyonu aşmaktadır. Sizler için bu makalemizde Batum gezi rehberi ve gezilecek noktaları tek tek anlatmak istiyoruz.

Günlük Gezi Planı

1.Gün

6 May Park

09:00-11:00

Abashidze caddesinde yer almaktadır. Şehir merkezinden 3.6 km mesafededir. Yürüyerek 45 dakika sürerken, taksi ya da kendi aracınızla 5 dakika sürmektedir.

Batum Avrupa Meydanı (Europe Square)

11:00-12:30

Batum kentinin ana meydanıdır. Meydanın ortasında yer alan Medea Heykeli 1 milyon Lari ödenerek yaptırılmıştır. Meydanın ortasında ayrıca havuz fıskıyeside vardır. Turistlerin en çok geldiği meydandır. Şehir merkezinden yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Astronomik Saat (Astronomical Clock)

12:30-14:00

Batum Avrupa meydanının hemen çıkışında yer almaktadır. Gamsakhurdia caddesinde bulunmaktadır.

Yunus Parkı (Dolphinarium)

14:00-17:30

Yunus parkı her gün 14.00, 17.00 ve 21.00’de show gösterileriyle açılıyor. Gündüz giderseniz eğer 12 lari olan ücret geceleri ise 16 laridir. Şayet Yunus balıkları ile yüzmek isterseniz o zaman 3-12 yaş 60 Lari, 12-18 yaş 100 Lari ve yetişkinler 150 lari ödeme yapmak zorundalar. Sahil kenarında olan Yunus parkı, Rustaveli caddesinde yer almaktadır. Şehir merkezinden yaklaşık olarak 5 km mesafededir. Yürüyerek 50 dakika, Araçla 5 dakikada gidebilirsiniz.

2.Gün

Batum Botanik Bahçesi (Botanical Gardens)

10:00-13:30

En az 2.5 saat zaman ayırmanız gereken Dünyanın en büyük botanik bahçelerinden birisidir. Mtsvane Kontskhi bölgesinde Karadeniz kıyısında yer almakta olup 108 hektarlık kocaman bir alanı kapsamaktadır.
Adres: Mtsvane Kontskhi (Green Cape)
Telefon: +995 422 27 00 33
Çalışma saatleri:09:00–20:00

Argo Cable Car – Argo Teleferği

14:00-18:00

Batum botanik bahçesine giderken yol üzerinde yer alan ve Argo Eğlence Merkezini şehre bağlayan bir teleferiktir. Öğlen saat 11:00’da açılmakta ve gece yarısı 00:30’da kapanmaktadır.

Dancing Fountains

10:00-12:00

Türkçesi fıskiye havuzlarıdır. Özellikle gece vakti fıskiyelerin insanların dikkatini çekmesi için show şeklinde açılıp kapanmaktadırlar.

3.Gün

Batumi Boulevard – Batum Bulvarı

12:30-13:30

Batum sahilinden paralel olarak gelen bulvar, ilk olarak 1881 yılında yapımına başlanmıştır. Plajlar ise yaz aylarında doludur. Palmiye ağaçları ve havuz fıskiyeleri ile özellikle akşamları gezmek için mükemmel bir bulvardır.

Piazza Meydanı Piazza Square

14:00-16:30

Kahve içmek için mükemmel bir meydandır. Piazza kelime İtalyancadan gelmekte olup meydan anlamına gelmektedir. Tam olarak bir Avrupa meydanı havası vardır.

4. , 5. ve Sonraki Günler

Batumi Aquarium

10:00 – 12:30

Karadenizde yaşayan balık türlerinin sergilendiği devasa bir akvaryumdur. Özellikle çocuklu ailelerin mutlaka görmesi gereken bir yerdir.
Adres: 51 Rustaveli caddesi.
Telefon: +995 422 22 17 30

Batumi Brewery Batumuri

12:30 – 13:00

Güzel bir restorandır. Çok iyi vakit geçirebilirsiniz.

Adres: 24 Tbel-Abuseridze Caddesi
Telefon: +995 422 24 37 71
Çalışma saatleri: 09:00–20:00

Mtirala National Park

14:00 – 17:00

Kent merkezinden 25 km uzaklıkta olan bu parka, özel aracınızla ya da taksi ile ulaşabilir ve bu doğal parkta keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Ali ve Nino Anıtı

Gürcü kızı Nino ile Azeri genci olan Ali’nin sonu hüzünlü biten ve kavuşamadıkları aşkı anlatan 7 metrelik dev bir heykeldir. 1937’de Viyana’da Almanca olarak yayınlanmış romandan ilham alınarak yapılmıştır.

Chacha Saat Kulesi

İzmir’de yer alan Konak saat kulesi örnek alınarak inşa edilmiş olup, akşamları 10 dakika boyunca çeşmesinden Gürcülerin ünlü şarapları olan Chacha şarabı akmaktadır.

Batum Feneri

Batum’un tarihi feneridir. Deniz yoluyla yapılan ulaşıma büyük katkı sağlamaktadır. Turistlerin sık sık görmek için geldikleri bir fenerdir.

Poseidon Heykeli

Tiyatro meydanında yer aşan heykeldir.

Orta Camii

Batum’un tam merkezinde yer alan şehirdeki tek camidir. Batum’da yaşayan Müslümanların namaz kıldıkları temiz ve güzel bir camidir.

Alfabe Kulesi

Gürcü alfabesini tanıtmak amacıyla yapılmış 130 metre yüksekliğindeki demir bir konstrüksiyondur. Gece olunca ışıklandırılıyor ve Gürcü alfabeleri ön plana çıkıyor.

 Ermeni Apostolik Kilisesi

1873 yılında yapılan bu kilise, bir zamanlar üniversite olarak hizmet versede, sonradan tamamen kilise olarak hizmet vermeye başlamıştır.

 Virgin Mary Kilisesi

Batum’un en büyük ve en görkemli kilisesidir. Neo-Gotik tarzda yapılan kilise, Batum’un en önemli etkinliklerine sahne olmakta ve üç kubbesi bulunmaktadır.

St. Nicholas Ortodoks Kilisesi

Kilise Osmanlı zamanında çanları çalınmamak şartıyla yapılmıştır. Halen Batum’un en gözde ve merkezi kiliselerinden birisi olarak ön plana çıkmaktadır.
Parnavaz Mepe St., 20

Gezilecek Yerler

Yunus Parkı (Dolphinarium) Dolphinarium, Batum’a gelen yabancı ziyaretçilerin en sık uğradığı ancak Türk vatandaşlarının çok seyrek gelip izlediği Yunus gösterilerinden oluşmaktadır. Yunus Parkı (Dolphinarium)
Batum Avrupa Meydanı (Europe Square)  Batum kentinin en güzel meydanlarından birisi olup, ortasında büyük bir fıskiyeli havuz bulunmaktadır. Havuzun ortasına ise Gürcistan hükumeti tarafından Medea Heykeli isimli bir heykel yapılmıştır.  Avrupa Meydanı (Europe Square)
Astronomik Saat (Astronomical Clock)  Astrnomik Saat Batum kentinin simgelerinden birisidir. Prag’da ki muadili esinlenerek yapılmıştır. Kent merkezinde yer alan Intourist otelin hemen arka tarafında bulunan bulvarda yer almaktadır. Eski National Bank of Georgia binasının üzerine yapılmıştır. Çek Cumhuriyeti başkenti Prag şehrindeki Astronomik saate göre daha basit durmaktadır.
6 May Park  6 May Park, Abashidze caddesinde yer alan ve Batum kent merkezinin en güzel parklarından birisidir. Güzel vakit geçirebilirsiniz.
Batum Botanik Bahçesi (Botanical Gardens)  Batum Botanik Bahçesi yada bazılarının deyimiyle Botanik park, kent merkezine araçla 15 dakikada ulaşım mesafesinde şehir merkezinden kalkan minibüslere 0.6 lari ödeyerek ya da taksiyle pazarlık sonucu 10 Lari karşılığında gidebilirsiniz. Batum Botanik Bahçesi
Argo Cable Car  Batum Teleferik gezisine çıktığınızda sizi aslında çok uzun bir yol beklemiyor. Yani Teleferiğin mesafesi kısa olsa da manzarası ve Batum kentini ayaklarınızın altına alıp izleyerek bir yerden bir yere varmak gerçekten muhteşem olabiliyor. Argo Cable Car
Dancing Fountains  Batum bulvarı üzerinde yer alan ve adına dans fıskiyeleri denilen yerdir. Çalınan müzik eşliğinde fıskiye havuzlarıdır.
Batumi Boulevard – Batum Bulvarı  Batumi Boulevard denilince aklınıza hemen muhteşem bir sahil yolu, bir tarafında Karadeniz diğer tarafında ise güzelim palmiye ağaçları ve arkasına uzanmış yüksek binalar gelsin. Batum Bulvarı
Piazza Meydanı Piazza Square  Batum kent merkezinde yer alan ve 5700 metre alanı kapsayan bu meydanda, her akşam çalınan canlı müziklerin yanı sıra içerisinde çok sayıda kafe, pub, restoran türü işletmelerin yer aldığı bir meydandır.
Batumi Aquarium  Batum Akvaryum, 1966 yılında açılmış olup Karadenizde yaşayan 100 den fazla balık türünün barındırıldığı güzel bir akvaryumdur. Giriş ücreti 2 lari olan akvaryum, Rustaveli caddesi üzerindedir.
Batumi Brewery Batumuri Taze bira içmek isteyenlerin gitmesi gereken güzel bir mekandır.
Mtirala National Park Batum kent merkezine 25 km mesafede olan bu parkta, Deniz seviyesinden 1381 metre yüksekliktedir.
Ali ve Nino Anıtı  Batum’a geldiğinizde sahil kenarında yer alan bu eser Ali ve Nino’nun aşkını simgelemektedir. Gündüzleri ve geceleri farklı kombinasyonlar ile hareket eden ve geceleri özellikle ışıklandırılan bu eser, hayli ziyaretçi çekmeyi başarmıştır. Ali ve Nino Anıtı
Chacha Saat Kulesi  İzmir’de ki Konak meydanında bulunan saat kulesinin bir benzeri olarak yapılmıştır. Yerden yükseliği 25 metre olan kule, Gogebashvili caddesi üzerinde yer almaktadır.
Batum Feneri Batum limanında bulunan ve kırmızı ışıkları ile tanınan feneri ilk olarak Osmanlı devleti yapmıştır. Daha sonra Rusların eline geçse de, Gürcistan devleti zamanında Fransızlar tarafından son hali verilmiştir.
Alfabe Kulesi  Batum alfabe kulesi DNA sarmalı şeklinde ki mimari yapısı ve yerden 130 metre yüksekliği ile ilgi odağıdır. Gürcü alfabesinden pek çok esintinin olduğu kule, gezilecek yerler arasındadır.
Orta Camii  Batum kent merkezinde yer alan tek camidir. Batum’da yaşayan Müslüman halk camiyi kullanmakta ve ayrıca bina Müftülük ve Kuran kursu olarakta hizmet vermektedir. Eğer bir Cuma günü kente geldiyseniz mutlaka Cuma namazını bu camide kılmanızı tavsiye diyoruz.
Poseidon Heykeli  Rustavel caddesinin altın renkli güzel heykelidir. Genellikle turistler tarafından çok ilgi görmektedir.
Ilia Çavçavadze Heykeli  Gürcistan için yaptığı fedakarlıklar dolayısıyla, Gürcü halkı tarafından azizlik mertebesi verilen şair ve yazar Ilia Çavçavadze için yapılan bir hetkeldir. Gürcistan tarihinde çok onurlu bir yere sahiptir.
St. Nicholas Ortodoks Kilisesi  Batum şehrinde yaşayan zengin Rumlar tarafından yapılan bir Kilisedir.
Ermeni Apostolik Kilisesi  1800 lü yıllarda yapılan Kilise, savaşlar nedeniyle tahrip olsada, sonradan halk tarafından verilen paralarla tamir edilmiş ve şuanda aktif olarak çalışmaktadır.
Virgin Mary Kilisesi  İlk olarak Rusya’nın etkisinde Ortodoks kilisesi olarak yapılmışsa da, sonradan Katolik kilisesine dönüştürülmüştür.

Ulaşım

ŞEHİR İÇİ
Taksi Batum’da şehir içinde Taksi fiyatları genellikle çok ucuzdur. Pek çok noktaya 5-10 lari arasında gidebilirsiniz. Yalnız tavsiyemiz binmeden önce pazarlık yapın.
Metro  Şehir merkezinde Metro bulunmamaktadır.
Bisiklet Batum turist bilgilendirme ofisinden BatumiVelo kartını temin ederek Bisiklet kiralayabilir ve 8 km boyunca var olan Batum sahilini ve şehir merkezini dolaşabilirsiniz.
Tramway  Şehir merkezinde Tramway bulunmamaktadır.
Minibüs  Şehir içi Minibüs fiyatları 0,5 lari ve 1 lari arasında değişmektedir. Minibüs fiyatları görüldüğü üzere çok ucuzdur.
ŞEHİR DIŞI
Uçak Batum’da hava alanı bulunmaktadır. Burada gerek İstanbul, gerekse Dünyanın diğer başkentlerine ya da önemli şehirlerine gidebilirsiniz. Türkiye’ye nazaran uçak bileti fiyatları daha uygundur.
Otobüs  Karadeniz üzeirnde çalışan neredeyse tüm otobüs firmaları Batum’a giriş çıkış yapmaktadırlar. Batum’dan Ankara ve İstanbul başta olmak üzere her yere otobüs seferi bulabilirsiniz. Ayrıca yine Batum-Tiflis arası çalışan otobüsler bulunmaktadır.
Tren  Batum’da Tren istasyonu bulunmaktadır. Batum – Tiflis arası trenle geçebilirsiniz. Daha fazla bilgi için Tıkla
Gemi  Batum limanından kalkan pek çok gemi seferi bulunmaktadır. Sahilde yer alan gemi acentalarından gerekli bilgileri alabilirsiniz.
Araba  Batum’a kendi aracınızla girebileceğiniz gibi araç kiralayabilirsiniz. Tabi burada dikkat etmeniz gereken kural ise, kurumsal firmalardan araç kiralamanızdır. Aksi halde canınız sıkacak kişilerle uğraşmak zorunda kalırsınız.

Alışveriş

Batum kenti Alışveriş açısından çok uygun bir şehir olduğu söylenemez. Kentte şuana kadar yapılmış büyük bir alışveriş merkezi bulunmamaktadır. Sadece yeni yapılan Babilonia var ama onunda inşaatı uzun süreceğe benziyor. Alışveriş için dilediğiniz her şeyi bulamasanız da günlük ihtiyaçlarınızı karşılamak için Batum meydanında ve ara sokaklarında uygun mağazalar bulabilirsiniz.

Bunun dışında Batum’a gelen misafirler ve özellikle Türk vatandaşları 3 temel öğe için gelmektedirler. Sigara, içki ve benzin. Bu üçü de Batum’da çok uygun. Özellikle benzin ve sigara fiyatları Türkiye’deki fiyatlarının neredeyse yarısı olduğunu söyleyebiliriz.

Uyarı: Sigara, benzin ve içki için geliyorsanız hafta sonu gelmenizi önermiyoruz. Çünkü Gümrük kapısında yoğunluktan dolayı neredeyse izdiham oluyor. Çok fazla sıra bekleyip canınız sıkılabilir. Birde sigara için Batum’da en az 3 gün kalmanız yasal olarak gerekliliktir. Buna çok dikkat etmelisiniz.

Yeme İçme

Batum’a geldiğiniz zaman gerçekten biz Türklerin damak tadına çok yakın yemekleri bulacaksınız. Zaten sınır olmamızdan dolayı bize çok yakın ya da bizim kullandığımız malzemelerden yapılmış yemekleri bulunmaktadır. Batum’da mutlaka tatmanız gereken yiyecekler ve içecekler şöyle:

  1. Haçapuri: Pidenin içine bol peynir ve üstüne kırılan yumurtadan yapılmış enfes bir yiyecektir.
  2. Hinkali: Bizim Türk mantısının çok irice hali. Etli, mantarlı, patatesli seçenekleri ile sizlerin tamda damak tadınıza göre olduğu kesin.
  3. Çaça: Gürcülerin ünlü içeceği. Batum’da bulunan çeşmeden günde 1 saat boyunca bedava akmaktadır. Çok seveceğinize eminiz.
  4. Armut Suyu: Batum’da sıkça göreceğiniz bir gazoz çeşidi.
  5. Şaşlık: Eti güzel pişirip önünüze servis ediyorlar.
  6. Sulguni Peynirleri: Gürcülerin ünlü peyniri. Tatmadan gelmeyin.

Nerede Kalınır

Batum kent merkezi genel olarak küçük ve her yere yürüme mesafesinde olduğu için nerede kalınır sorusu aslına bakarsanız kolayca cevaplanacak türden bir sorun.

Batum kent merkezine geldiğiniz zaman hemen gözünüze 3 yıldız ve üzeri çok sayıda otel çarpacaktır. Tabi eğer isterseniz Batum’da bulunan 5 yıldızlı oteller için önceden internet üzerinden rezervasyonda yaptırabilirsiniz. Yok ben rezervasyon yaptırmam direk gider konuşurum derseniz o zaman, meydanda size uygu olan otelleri gezip fiyat alabilirsiniz. Yalnız tek dikakt etmeniz gereke nokta, özellikle yaz sezonunda şehirde çok sayıda Türk turist olduğu için oteller genelde dolu olabiliyor. Kış aylarında odaların boş olduğunu belirtmek istiyoruz.

Sırt çantalı genç gezginlerden iseniz o zaman da kentte bulunan ve geceliği 10 liraya bulabileceğiniz Hosteller bulunmaktadır. Ya da yıldızsız otelleri tercih edebilirsiniz.

Uyarı: Batum otelleri ve, konaklama ve kalacak yer noktasında bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Batum’da yaşayan bazı art niyetli Türkler sizin ev ya da otel aradığınızı görünce hemen yanınıza yaklaşıp kendi boş evlerini kiralık olarak vermek isteyebilirler. Şahsi deneyimlerimize ve duyumlarımıza göre kesinlikle onların bu tekliflerini kabul etmeyin. Çünkü size kiraladıkları evlerde bazen suç unsuru nesneler olabiliyor ve bu sizin gecenin ilerleyen saatlerinde başınızın ağrımasına neden olabilir.

Batum Otelleri ve Batum Otel Fiyatları hakkında daha fazla bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. << Batum Otelleri ve Batum Otel Fiyatları

Gece Hayatı

Batum gece hayatı özellikle Türkler arasında çok popülerdir. Batum’a geldiğiniz zaman neredeyse girdiğiniz her kulüpte Türklerin sayıca çok fazla olduğuna şahit olacaksınız. Gece hayatında dikkat etmeniz kurallarda vardır pek tabi. Özellikle Aksaray tarzı meyhaneler çok fazla olduğu için gelen Türklerin kazıklanma olayı çok fazla olmaktadır. Bundan dolayı ok dikkat etmelisiniz. Batum gece hayatı hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen konu hakkında yazdığımız yazımızı mutlaka okuyun.

–>> Batum Gece Hayatı

Turlar

Türkiye’den Batum’a her yıl milyon civarında Türk turistin gittiğini düşünürsek Batum için çok fazla tur imkanı olduğunu söylememize gerek yok herhalde. Türkiye’de yasal olarak faaliyet gösteren hemen her turizm şirketinin Batum turları bulunmaktadır. Yalnız burada bir konuda sizleri uyarmak istiyoruz. Özellikle sitemize gelen ihbarlar doğrultusunda, bazı tek başına çalışan Türk vatandaşlarının illegal bir şekilde rehberlik adı altında sizlere Batum turu vaad etmeleri ve orada sizi yüz üstü bırakmaları ile ilgili farklı türde e-postalar almaktayız. Yada sizi oraya götürüp kendi anlaşmalı mekanlarda misafir ettikten sonra fahiş fiyatları önünüze bırakmaları çok defa yaşanmış olaylardır. Bundan dolayı tur ile gidecekseniz eğer mutlaka bilinen tur şirketlerini tercih etmenizi öneriyoruz.

Konsolosluklar

Batum’da Türkiye’nin Başkonsolosluğu bulunmaktadır. İletişim bilgileri şöyledir.

Adres : Ninoshvili Kucha No:9 Batumi-GEORGIA

Çalışma Saatleri
Pazartesi – Cuma (09:00 -13:00 )(14:00 -18:00 )

Başvuru Kabul Saatleri :  09.00 – 12:30 (Başvuru kabulleri) 17.00 – 18.45 (Mesai günlerinde evrak teslim saatleri)

Telefon:
0 312 218 60 43 VOIP
0 466 213 15 00 (Tr_Artvin)
00 995 422 25 58 00 (Gürcü Hattı)
00 995 558 11 87 70 (Gürcü Hattı Cep Telefonu)

Faks:
0 312 218 61 43 VOIP
0 466 213 15 05 (Tr_Artvin)
00 995 422 25 58 10 (Gürcü Hattı)

E-posta: consulate.batumi@mfa.gov.tr

Tatil Günleri
01.01.2017 02.01.2017 Yılbaşı tatili
01.01.2017 02.01.2017 Yılbaşı Tatili
07.01.2017 07.01.2017 Noel tatili
19.01.2017 19.01.2017 Vaftiz günü
03.03.2017 03.03.2017 Anneler günü
08.03.2017 08.03.2017 Uluslararası kadınlar günü
09.04.2017 09.04.2017 Şehitleri anma günü (GE)
14.04.2017 17.04.2017 Paskalya bayramı
09.05.2017 09.05.2017 Zafer bayramı (GE)
12.05.2017 12.05.2017 Aziz Andrea Yortusu
26.05.2017 26.05.2017 Milli Gün
25.06.2017 25.06.2017 Ramazan Bayramı
28.08.2017 28.08.2017 Meryem Ana Yortusu
01.09.2017 01.09.2017 Kurban Bayramı
14.10.2017 14.10.2017 Svetitskhoveli Kilisesi Bayramı
29.10.2017 29.10.2017 Cumhuriyet Bayramı
23.11.2017 23.11.2017 Aziz Giorgi Yortusu

Dikkat Etmeniz Gerekenler

Batum’a geldiğiniz zaman çok dikkat etmeni gereken kurallar vardır. Bunları sırasıyla yazalım istedik.

  1. Kesinlikle Trafik kurallarına uyunuz. Kemer takmasanız bile hemen cezayı keser Gürcü polisler.
  2. Aksaray tarzı gece kulüpleri kentte çok fazla ve pek çoğunu Türkler işletmektedir. Buralarda genellikle kazıklanma ihtimaliniz çok yüksek. Bu tip mekanlara gitmenizi önermiyoruz.
  3. Sizinle birlikte olmak isteyen hayat kadınları genellikle paranızı alıp, hızlıca uzaklaşarak kaçmaktadırlar. Herkese güvenmeyin.
  4. Kumarhaneleri çok popülerdir ama kendinizi kaptırmayın. Sonra büyük bedeller ödeyebilirsiniz.
  5. Taksilere binmeden önce mutlaka pazarlık yapınız.
  6. Batum’a girerken özellikle yanınızda soğuk algınlığı ile ilgili ilaçlar getirmeyin. Çoğu zaman sorun olabiliyor ve sizin tutuklanmanıza bile neden olabilir. İlaç Listesi

Göz at ;

  1. Tiflis Gezilecek Yerler
  2. Batum Gezilecek Yerler
  3. Gürcistan’da Gezilecek 10 Yer
  4. Trabzon’dan Batum’a Nasıl Gidilir, Ulaşım
  5. Batum Tiflis Arası Kaç Km, Tren, Otobüs ve Ulaşım
  6. Sarp Sınır Kapısından Batum’a Nasıl Gidilir, Ulaşım
  7. Tiflis Otelleri ve Tiflis Otel Fiyatları
  8. Batum Otelleri ve Batum Otel Fiyatları
  9. Tiflis Gece Hayatı
  10. Batum Gece Hayatı
  11. Tiflis Nerede, Hangi Ülkede ve Nerenin Başkenti
  12. Gürcistan Nerede?
  13. Gürcistan’ın Başkenti, Şehirleri ve Bölgeleri
  14. Gürcistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır?
  15. Batum’da Bilinen Bir Kazıklanma Hikayesi
  16. Batum’da kazıklı macera
  17. Batumi Boulevard (Batum Bulvarı)
  18. Batum Argo Teleferik
  19. Batum Botanik Bahçesi
  20. Kiev ve Batum’da Sahte Tur Rehberlerine Dikkat

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here