İstanbul’un En İyi 10 Turistik Gezi Noktası
İstanbul, kültürel tarihini dünyanın dört bir yanından gelen gezginlere sunan çok ilginç bir şehirdir. Neolitik Çağ’da kurulan İstanbul, bugün camileri, bazilikaları ve katedralleri, antik çarşıları ile tarihi mirasına sadık kalan modern bir şehirdir. Doğu ile Batı arasında kalan Türkiye’nin en büyük şehri, tüm ziyaretçilere hitap edecek entrika ve çekicilik ile aura sunuyor.
İstanbul’daki en gözde turistik mekanlara genel bir bakış atalım:
10. Galata Kulesi
67 metre yüksekliğindeki Galata Kulesi, İstanbul silüetini geçerek eski kentin ve çevrenin muhteşem manzaralarını sunmaktadır. Mesih Kulesi olarak da bilinen orta çağ taş kulesi, 1348 yılında İstanbul’un yapıldığı en yüksek bina idi.
Bir zamanlar yangınları haber vermek için kurulan kule, şimdilerde önemli bir turistik noktadır. Bugün, üst katlarında, çarpıcı manzaralar bulabileceğiniz dokuz katlı binada asansörle ulaşılan bir kafe, restoran ve bir gece kulübü yer alıyor.
9. İstanbul Arkeoloji Müzesi
Türkiye’deki en önemli müzelerden biri olan İstanbul Arkeoloji Müzesi aslında Arkeoloji Müzesi, Antik Orient Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi olmak üzere üç müzedir.
Birleştirilen üç müze, dünyadaki uygarlıkların 1 milyondan fazla eşyasını içermektedir. 1891’de kurulan ve ilk Türk müzesi olan Topkapı Sarayı’nda kurulmuştur. Çini Eşyaları, 1472 yılına dayanıyor. Müzeler, İskender’in lahitini de içeren binlerce değerli eser içermektedir.
Kariye Müzesi, Ziyaretçileri güzel Bizans sanatının oraya ulaşmaya değer olduğunu söylüyor. Konstantin günlerine uzanan Kariye, ilk yıllarında bir manastırdı; Birkaç yüzyıl sonra bir camiye çevrilmiş ve 1948’de müzeye dönüştürülmüştür.
7. Yerebatan Sarnıcı
Yerebatan Sarnıcı 6. yüzyıldan bu yana Roma İmparatoru I. Justinian tarafından yaptırılmıştır. Sultanahmet Camii’nden sadece birkaç adım ötedeki yeraltı sarnıcı, üçüncü yüzyılda inşa edilmiş bir bazilikanın yerine inşa edilmiştir.
6. Dolmabahçe Sarayı
19. yüzyılda 14 ton altın yaprak kullanılarak inşa edilen Türkiye’nin en görkemli sarayı, geleneksel Osmanlı mimarisini Avrupa stilleri Neoklasik, Barok ve Rokoko ile harmanlıyor. 1856’dan 1924’e kadar altı sultana ev sahipliği yapmıştır.
5. Süleymaniye Camii
Süleymaniye Camii ziyaretçileri, güzelliğinin ve huzurun onlara maneviyat ve ilham duygusu verdiğini söylüyor. İstanbul’un Üçüncü Tepesi’nde bulunan cami, Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1550 yılında yaptırıldı. Cami gerçekten de muhteşemdir. İslam ve Bizans mimarisinin en iyi örneklerinden birisidir.
4. Kapalı Çarşı
Alışveriş yapmak isteyenler için Kapalıçarşı mutlaka görülmesi gereken ilk yerdir. 5.000 mağazası ile dünyanın en büyük kapalı pazar alanlarından bir tanesidir. Günde yaklaşık çeyrek milyondan fazla ziyaretçiyi alan pazar, mücevher, uçabilen ya da bulunmayan halılar, baharatlar, antikalar ve elle boyanmış seramik gibi bir çok ürünün satıldığı bir pazardır.
3. Topkapı Sarayı
Topkapı Sarayı, İstanbul’un görülmesi gereken turistik yerlerinden biridir. Tarihi 15. yüzyıla kadar uzanan Topkapı sarayı, Marmara Denizi, Boğaz ve Haliç manzaralı bir tepede yer almaktadır. Bir zamanlar, Osmanlı İmparatorluğu padişahlarının ve Türk hükümetinin oturduğu resmi bir kraliyet ikametgahıydı, fakat artık dünyanın en büyük ve en eski sarayı olarak kabul edilen bir müzedir.
2. Sultanahmet Camii
17. yüzyılın başlarında inşa edilen Sultanahmet Camii, günümüzde aktif olarak ibadet edilen camilerden birisidir. Sultan Ahmet tarafından yaptırılan cami, adını kubbe üzerindeki mavi kiremitlerden ve iç yüzeyin üst katlarından alır.
1. Aya Sofya
Ayasofya, bir zamanlar yüzyıllar boyu çeşitli dinlere hizmet eden bir ibadethane idi. 537 yılında inşa edildiğinde Konstantinopolis Patrikliği’nin ev sahipliği yaptığı bir Yunan Doğu Ortodoks bazilikası olarak başladı. 1453’te cami haline geldi, 1931 yılına kadar bu şekilde kaldı ve kapatıldı. 1935’te müze olarak yeniden açıldı. Bir zamanlar dünyadaki en büyük katedraldi ve bir zamanlar Bizans mimarisine mükemmel bir örnek olduğu için Sultanahmet Camii de dahil olmak üzere diğer camilere ilham kaynağı oldu.
- İstanbul Gezilecek Yerler
- İstanbul Gece Hayatı
- İstanbul’da Gezilecek 30 Yer
- İstanbul’un En İyi 10 Turistik Gezi Noktası
- İstanbul’un Buram Buram Sanat Kokan 5 Güzide Müzesi
- İstiklal Caddesi Gezilecek Yerler
- Sultanahmet Meydanı Gezilecek Yerler
- Ayasofya Gezilecek Yerler
- İstanbul Kapalı Çarşı
- Taksim Meydanı Nerede, Nasıl Gidilir
- İstanbul’un Anadolu ve Avrupa Yakasındaki İlçeleri Hangileridir?
- Dolmabahçe Sarayı Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri
- İstanbul Hangi Bölgede, Hangi Kıtada ve Nüfusu
- İstanbul Nerede?
- Çamlıca Tepesi
- İstanbul Otelleri ve İstanbul Otel Fiyatları
- Marmara Bölgesinde Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer
- Büyükada Gezilecek Yerler
- MiniaTürk Nerede, Nasıl Gidilir
- Kadıköy Gece Hayatı
- İstanbul Tophane Parkı
- Polonezköy Hayvanat Bahçesi
- Şişli Atatürk Müzesi
- Hisarlar Müzesi (Rumeli Hisarı)
- Pierre Loti Tepesi
- Galata Kulesi
- Belgrad Ormanı Nerede
- Polonezköy Tabiat Parkı Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti
- İstanbul’da Hayvanat Bahçeleri (Boğaziçi, Şile, Polonezköy) Nerede, Nasıl Gidilir
- Çilingöz Tabiat Parkı Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti
- Atatürk Havalimanı
- Karaköy İskelesi
- İstanbul Ortaköy
- Fransız Sokağı
- Sarıyer Sahil Yolu
- Yedikule Zindanları(Yedikule Hisarı)
- Metrobüsle Sabiha Gökçen Havalananına Nasıl Gidilir?
- Kısıklı Cumhurbaşkanlığı Konutu Nerede, Nasıl Gidilir?
- İstanbul’da Hava alanına Nasıl Gidilir?
- İstanbul Yeni Havalimanı Nerede, Nasıl Gidilir?
- Kadıköy’den Üsküdar’a Nasıl Gidilir?
- Çağlayan Adliyesi Nerede, Nasıl Gidilir?
- Eminönü’nden Galata Kulesi’ne Nasıl Gidilir?
- Bakırköy Pazarı Nerede, Nasıl Gidilir?
- Beyoğlu Otelleri ve Beyoğlu Otel Fiyatları
- Polonezköy Otelleri ve Polonezköy Otel Fiyatları
- İstanbul’un 7 tepesi nerede, İstanbul hangi tepeler üzerine kuruldu?
- Galatasaray Stadyum Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir, Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti
- Laleli Otelleri ve Laleli Otel Fiyatları
- Taksim Otelleri ve Taksim Otel Fiyatları
- Cevahir AVM
- İstinye Park Alışveriş Merkezi